O’Sullivan trekt zich terug uit Championship League

Ronnie O’Sullivan heeft zich teruggetrokken uit de komende groep van de Championship League, die aanstaande maandag begint.

Dat meldt managementbureau 110sport op zijn website. Een reden voor de afzegging wordt niet gegeven.

O’Sullivans plek wordt ingenomen door Stuart Bingham, uitgerekend de speler die hem vorige maand op het UK Championship verrassend in de eerste ronde uitschakelde.

Verder treden Mark Allen, Ali Carter, Peter Ebdon, Marco Fu, John Higgins en Shaun Murphy maandag en dinsdag aan in groep 3 van de Championship League.

Op de website van de Championship League wordt het nieuws nog niet bevestigd; hier staat O’Sullivan nog gewoon genoemd tussen de deelnemers aan de derde groep.

O’Sullivan heeft dit seizoen al op talloze toernooien verstek laten gaan – soms zelfs zonder zich ook maar af te melden bij de organisatoren.

Zo liet hij als titelverdediger de Shanghai Masters schieten en negeerde hij ook alle Europese events van het Players Tour Championship, hoewel hij daarvoor wel had ingeschreven.

De Championship League valt niet onder de vlag van World Snooker, maar behoort wel tot het Matchroom-imperium van Barry Hearn.

Interessant is dus of strengere regels die Hearn onlangs aan snookerprofs heeft opgelegd, nu ook gelden.

Hearn stelde profs een geldboete in het vooruitzicht voor wangedrag, zoals het zonder deugdelijke reden wegblijven van een toernooi waarvoor ze zich wel hebben aangemeld.

Maar we moeten O’Sullivan – ondanks zijn voorgeschiedenis dit seizoen - niet veroordelen zonder de reden voor zijn afzegging te kennen.

Het is onduidelijk of O’Sullivan in één van de latere groepen van de Championship League weer wél meedoet, of dat hij nu definitief uit de competitie is verdwenen.

De uiteindelijke winnaar van de Championship League plaatst zich voor de Premier League in het najaar. Voor dat toernooi hoeft O’Sullivan zich als titelvedediger echter niet te kwalificeren.

Lees ook:Higgins, O’Sullivan niet in Championship League
Lees ook:O’Sullivan meldt zich af voor German Masters
Lees ook:O’Sullivan trekt zich terug uit Shanghai Masters
Lees ook:Mark Davis naar finale Championship League
Lees ook:Drie oud-wereldkampioenen willen in Premier League

Eén reactie op “O’Sullivan trekt zich terug uit Championship League

  1. mike

    ja daar is die prachtige foto weer zelfs nog erder dan ik had gedacht. ik snap het wel een beetje bij ronnie gaat het om groot geld als hij bijvoorbeeld hier maar 1000 pond mee verdiend met kosten er al af is dat niet interresant

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.