Haneveer door naar hoofdtoernooi China Open

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar Björn Haneveer heeft vanmiddag de wildcard-ronde van de Sanyuan Foords China Open doorstaan.

Tegen Yu Delu uit China stond de Vlaming eerst met 0-2 en later met 2-4 achter. Maar hij haalde al zijn routine uit de kast om de zege alsnog met 5-4 binnen te slepen.

Morgenvroeg is Marco Fu zijn tegenstander in de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

china open - haneveer-delu

…Haneveer schudt na een spannende partij Delu van zich af, 5-4…

Het was een indrukwekkende zege van Haneveer. Hij bleef beide keren opmerkelijk kalm toen hij twee frames achter kwam. En hij greep zijn kansen toen die zich aandienden.

Dat Delu een lastige klus zou worden, had ik hier al voorspeld. De Chinees bereikte al drie keer eerder op een wildcard de hoofdronde van de China Open.

En hij leek hard op weg om die prestatie ook tegen Haneveer te herhalen. Na een scrappy openingsframe, waarin hij de Vlaming geen echte kans gaf, vuurde Delu een break van 116 binnen.

Zijn eerste kans kreeg Haneveer pas in het derde frame. Zijn break leek op 37 te stranden door een enorme kick. Maar met een alles-of-niets pot op zwart wist Haneveer toch aan tafel te blijven.

Die pot gaf hem zichtbaar zelfvertouwen. Hij breidde de serie uit tot 73 – ruim genoeg voor framewinst – en liet daar een century van 102 op volgen, 2-2.

Na het interval was Delu weer eerst aan zet. Met breaks van 81 en 68 liep de Chinees opnieuw twee frames weg bij Haneveer.

Op 2-4 miste Haneveer eerst een eenvoudige framebal, maar wist het frame even later toch te pakken, 3-4.

De echte ommekeer kwam in frame acht. Haneveer stond 34 punten voor toen Delu na een pot op rood niet een eenvoudige groene koos, maar probeerde de speelbal achter blauw, die bij de band lag, te rollen.

Het shot van de Chinees was echter te zacht. De speelbal raakte blauw niet en Delu mocht van Haneveer deze snooker zélf oplossen.

Dat lukte niet echt, en Haneveer aarzelde geen moment om de score gelijk te trekken.

In de decider speelde Haneveer vol zelfvertrouwen. Zijn break telde al 55 punten toen een beoogde split van het pack mislukte.

Haneveer speelde daarna een degelijke safety en dwong de zichtbaar nerveuzer wordende Delu tot een beslissende fout. De partij kon de Vlaming daarna niet meer ontglippen, 5-4.

Dankzij deze overwinning kan Haneveer met een goed gevoel aan de partij tegen Fu beginnen. In de frames die Delu won, deed Haneveer weinig fout. Dat waren gewoon sterke breaks van de Chinees.

En waar hij zijn kansen kreeg, wist Haneveer die doorgaans goed te verzilveren.

Of dat voldoende is om ook Fu, vorige week bij de finale van de Championship League nog in topvorm, op de knieën te krijgen, zien we morgenochtend vanaf 8.30 uur.

(picture Haneveer | Eurosport Player © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:Pittige klus voor Haneveer in wildcard-ronde China Open
Lees ook:Haneveer wint thriller van Brown
Lees ook:Haneveer walst over Preece heen
Lees ook:Brecel vlot door naar vierde ronde UK Championship
Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open

Eén reactie op “Haneveer door naar hoofdtoernooi China Open

  1. MLD

    Weer in een decider, wat goed hè!Nu het echte werk goos…heel veel succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.