Marco Fu keert terug in Premier League

Marco Fu heeft vanavond de Championship League gewonnen. De 32-jarige speler uit Hong Kong keert daarmee opnieuw terug in de Premier League komend najaar.

Fu verdiende de toernooiwinst dankzij een sensationele 3-2 zege in de finale tegen Mark Allen.

Fu stond al met 2-0 achter en had in het derde frame een snooker nodig met alleen nog blauw, roze en zwart op tafel. Hij potte blauw en snookerde Allen daarna achter zwart.

De tot dan oppermachtige Allen miste roze… waarna de partij compleet kantelde.

…Marco Fu kreeg de trofee uit handen van Matchroom-baas Barry Hearn (rechts)…

Hoewel Allen de speelbal tegen de band had laten liggen, potte Fu roze over de volle lengte van de tafel en hield positie op zwart.

De onverwachte winst van dat derde frame maakte onvermoede krachten los bij Fu. Hij leek plotseling geen bal meer te kunnen missen.

Het vierde frame won hij met een serie van 94 – en dat was een century geweest als hij de laatste zwarte vanaf de spot niet had gemist, 2-2.

In het beslissende vijfde frame scoorde Fu zelfs een fenomenale total clearance van 134.

De Championship League begon in januari. Verdeeld over zeven voorrondegroepen deden in totaal 25 toppers mee aan deze competitie. Mark King was de enige top-16 speler die ontbrak.

Fu verdiende in de Championship League in totaal £19.500. En opnieuw een ticket voor de Premier League.

Afgelopen seizoen maakte Fu een zwakke indruk en eindigde onderaan. De kans dat hij opnieuw door organisator Matchroom uitgenodigd zou worden, leek nihil.

Naast Fu zal Matchroom nog zes spelers uitnodigen. Daarbij lijken titelverdediger Shaun Murphy, wereldkampioen John Higgins en smaakmaker Ronnie O’Sullivan wel zeker van een startbewijs.

Eerder op de avond versloeg Fu in de halve finale Stephen Maguire met 3-0 dankzij breaks van 94, 95 en 111. Allen op zijn beurt klopte Neil Robertson met 3-2.

Kijk hier voor alle framescores en de eindstand van de Championship League 2010. De Premier League begint op donderdag 2 september.

Lees ook:Robertson boekt bizarre zege op Fu in Premier League
Lees ook:Murphy wipt Hendry in bizar slotframe
Lees ook:Premier League: Fu verrast titelverdediger Murphy
Lees ook:Glorieuze rentree voor Williams in Premier League
Lees ook:Ding en Wenbo dompelen Chinees publiek in rouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.