Haneveer wint thriller van Brown

bjorn haneveer (klein)Na een ware thriller die bijna acht uur in beslag nam, heeft Björn Haneveer vannacht in Sheffield de tweede kwalificatieronde van het Betfred.com wereldkampioenschap bereikt.

De Vlaming won na een 6-8 achterstand uiteindelijk met 10-9 van Jordan Brown. De winstkansen in deze partij wisselden voortdurend tussen de beide spelers.

Haneveer vervolgt de kwalificatie nu op dinsdagochtend vanaf 11 uur met een partij tegen David Gilbert. De 28-jarige Engelsman is de nummer 51 van de wereld.

Haneveer startte vanochtend voortvarend in de partij. Mede dankzij een 138 total clearance stond hij al binnen een uur met 3-0 voor en hij leek op een eenvoudige zege af te stevenen.

Hij begon ook frame vier met een break van 25, maar daarna ging het mis. Brown won dat frame nog, en pakte ook de volgende vier en kwam dus met 5-3 voor.

Haneveer won het belangrijke laatste frame voor het interval (4-5). Maar ook in de avondsessie bleef hij vooralsnog tegen een achterstand aankijken.

Pas toen Brown was uitgelopen naar 8-6, keerden de kansen weer ten gunste van de Vlaming. Haneveer won drie frames op rij… maar liet Brown daarna toch weer langszij komen, 9-9.

Haneveer kwam in de decider vlot met 45-0 voor, maar dat leek onvoldoende toen Brown een goede kans kreeg op een hoge break.

De 22-jarige Noord-Ier scoorde echter maar 17 punten in wat zijn laatste kans zou blijken te zijn. Daarna maakte Haneveer de partij namelijk gedecideerd uit met een break van 43.

Kijk hier voor de overige uitslagen van vandaag, eh… gisteren.

Lees ook:Haneveer na 3-0 voor, nu 4-5 achter tegen Brown
Lees ook:Haneveer en Gould in evenwicht, White in problemen
Lees ook:Haneveer door naar hoofdtoernooi China Open
Lees ook:Haneveer redt het niet tegen Baird
Lees ook:Haneveer walst over Preece heen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.