Ryan Day eerste OneForSeven-kampioen

logo oneforsevenRyan Day heeft vanavond in zijn thuisland Wales het eerste OneForSeven-kampioenschap gewonnen. De nummer 6 van de wereld scoorde in de finalepoule 531 punten, 43 meer dan Liam Highfield die tweede werd.

IBSF-wereldkampioen Alfie Burden eindigde als derde met 463 punten. Day scoorde met een serie van 128 ook de hoogste break van het toernooi.

OneForSeven is een nieuwe toernooivorm met acht deelnemers. Iedereen speelt telkens één frame tegen elkaar. Een frame duurt maximaal 21 minuten, dus na zeven partijen heb je 147 minuten gespeeld.

Wie na die zeven partijen in totaal de meeste punten heeft gescoord, wint het toernooi. Het gaat er dus niet om wie de meeste frames wint.

Voor het eerste OneForSeven-kampioenschap had het organiserende Global Snooker een reeks toppers uitgenodigd, onder wie de (oud-)wereldkampioenen John Higgins, Graeme Dott, Mark Williams en Ken Doherty, en verder onder anderen Mark Selby, Mark King, Stephen Lee en Reanne Evans. Helaas moesten Higgins en Dott verstek laten gaan.

De in totaal zestien spelers werden vanmiddag in twee voorrondepoules ondergebracht.

In de rode groep scoorde Matthew Stevens het hoogste puntentotaal: 616. In deze groep sneuvelden onder anderen Williams en King. In de finale zou Stevens als vierde eindigen.

In de zwarte groep ging Day aan kop, vóór Ben Woollaston en Burden.

Kijk hier voor alle uitslagen van de twee voorrondes en de finalepoule.

Geen idee of dit OneForSeven een blijvertje is. Maar elk initiatief dat snooker weer nadrukkelijker op de kaart zet, verdient steun.

Lees ook:OneForSeven, top of flop?
Lees ook:Pinches scoort wereldrecord bij OneForSeven
Lees ook:Compleet snookertoernooi in 147 minuten
Lees ook:Championship League: Selby top, Stevens (weer) flop
Lees ook:WK in cijfers, cijfers, cijfers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.