Higgins op weg naar historische toernooizege

John Higgins is hard op weg zijn vorig jaar gewonnen Grand Prix-titel met succes te verdedigen. De Schot strafte vanmiddag in de kwartfinale het matige safety-spel van Mark Allen genadeloos af, 5-1.

Als Higgins zegeviert, is dat zijn vijfde Grand Prix-titel, meer dan welke andere speler ook. Bovendien zou Higgins de eerste speler worden sinds Stephen Hendry in 1990 en ’91 die de Grand Prix twee jaar op rij wint.

grand prix - allen-higgins

…Ook Allen kan de opmars van Higgins niet stuiten, 5-1…

Tegen Allen kwam Higgins geen moment in de problemen. De Noord-Ier is een prima break-builder, maar aan zijn verdediging moet hij nog werken.

Higgins buitte dat prima uit. Allen liet geregeld mogelijkheden liggen en daar wist de Schot wel raad mee. In het slotframe leek Higgins op weg naar een break van 139, die de hoogste van het toernooi zou zijn geweest, maar raakte uit positie toen de speelbal een beoogde klos op de voorlaatste rode miste.

In de tweede kwartfinale vanmiddag walste Neil Robertson over Joe Perry heen, 5-1. De Engelsman won nog wel het openingsframe met breaks van 60 en 37, maar kwam daarna niet meer in het stuk voor. Robbo scoorde series van 100, 67 en 103 en lijkt inderdaad een van de favorieten voor de eindzege.

De loting voor de halve finale vindt vanavond plaats, kort voor de laatste twee kwartfinale-partijen.

(foto Allen © Eurosport Player)

Lees ook:Mark Allen gaat voor unieke dubbel in Gloucester
Lees ook:China Open: Trump overtuigt met 5-1 tegen Ebdon
Lees ook:O’Sullivan noemt Higgins “under-achiever”
Lees ook:Robertson pakt eerste titel van het nieuwe seizoen
Lees ook:Skalski door naar kwartfinales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.