Robertson pakt eerste titel van het nieuwe seizoen

Neil Robertson heeft de Riga Masters in Letland gewonnen en hiermee de eerste rankingtitel van het snookerseizoen 2016-2017 op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de finale Michael Holt met 5-2. 

Holt had in de kwartfinale eenvoudig Anthony McGill opzij gezet met 4-0, waarna hij in de halve finale afrekende met Mark Williams. Dit was een lastigere strijd, Holt kwam 4-3 achter tegen de Welshman, maar wist een decider af te dwingen, waar hij vervolgens met een 66-break de finaleplaats zeker stelde voor zichzelf.

De Australiër versloeg in de kwartfinale Judd Trump met 4-1 en walste over Darren Morgan heen in de halve finale met 5-0 en twee centurybreaks. Hiermee kwam een einde aan de opmars van de veelvoudig Europees- en Wereldkampioen, die via een wildcard in het toernooi was gekomen.

In de finale wist in eerste instantie Holt nog 2-1 voor te komen, maar Robertson was overduidelijk de sterkste man van het toernooi. Met breaks van onder meer 69 en 79 wist hij de overwinning te pakken waarmee hij dit een prima start van het seizoen mag noemen.

Alle uitslagen van de Riga Masters zijn hier terug te vinden.

De professionele tour is voor een paar weken weer met zomerstop, het eerstvolgende toernooi is van 5 tot 9 juli. Dan wordt de Indian Open gespeeld in Hyderabad. De loting daarvoor kun je hier vast zien.

Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop augustus
Lees ook:Jans/van Roy naar halve finale, Morgan pakt zoveelste EK-titel
Lees ook:Comeback-kid Selby wint Kasparsky Riga Open
Lees ook:Brecel door naar derde ronde Bulgarian Open
Lees ook:Morgan bereikt kwartfinale Riga Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.