Robertson gelooft in toernooizege

Neil Robertson won gisteravond royaal van Ken Doherty en bombardeerde zichzelf na afloop tot één van de favorieten voor de Grand Prix titel. “Ik heb vertrouwen, ben opgewonden, en ben nog maar drie partijen verwijderd van de overwinning”, aldus de Australiër, die het toernooi in 2006 al eens op zijn naam schreef.

Robertson kwam met 3-0 voor, maar zag de Ier tot 3-2 terugkomen en zelfs een goede kans op 3-3 laten schieten. Daarna maakte Roberston het karwei met breaks van 77 en 88 vakkundig af, 5-2.

grand prix - robertson-doherty

…Robertson verslaat Doherty en bereikt de kwartfinales…

“Ik heb in het verleden bewezen dat ik sterker ga spelen naarmate een toernooi vordert. Sommige spelers worden nerveus in de kwart- of halve finales, maar ik vind het juist more fun“, aldus Robbo, die vorige maand in Shanghai nog met 5-4 onderuit was gegaan tegen Doherty.

Robertsons vaste trainingsmaat Joe Perry bereikte ook de kwartfinales. Hij versloeg met dezelfde cijfers qualifier Barry Pinches, die in de eerste ronde nog verrassend Shaun Murphy had uitgeschakeld.

Perry liep voor het interval vlot uit naar 4-0, met als hoogtepunt een 64 clearance na een 53-6 achterstand in frame drie. Pinches startte na de hervatting zijn comeback, maar verder dan twee frames kwam hij niet, 5-2.

De laatste kwartfinalisten worden vandaag bekend. Ze komen uit de partijen Stephen Hendry tegen Mark Williams en Peter Ebdon tegen Mark Davis (middag), en Stephen Maguire tegen Ding Junhui en Robert Milkins tegen Mark King (avond).

Mijn winnend kwartet ziet er zo uit: Williams, Ebdon, Maguire en King. Gisteren maar twee van de vier goed, dus dat moet beter vandaag.

(foto Robertson © Eurosport Player)

Lees ook:WK snooker: Higgins-Wenbo, O’Sullivan-Ebdon
Lees ook:Ding verslaat eindelijk Maguire
Lees ook:Williams, Robertson completteren laatste 4 in Shanghai
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 3
Lees ook:Robertson naar finale Championship League

2 reacties op “Robertson gelooft in toernooizege

  1. Beste Vriend

    Ik denk dat dat mede komt, doordat Neil weet dat als hij wint ik hem dat magazine overhandig, het schijnt echt een collectors item te zijn en hij is bereid de helft van z´n prijzengeld er voor neer te leggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.