Crisis in de top-8: ook Murphy vliegt eruit

logo-grand-prixShaun Murphy heeft gisteravond laat een verrassende – en onnodige – nederlaag moeten incasseren tegen Barry Pinches, 5-4. Dat betekent dat na drie dagen Grand Prix pas één speler uit de top-8 de volgende ronde heeft weten te halen: wereldkampioen John Higgins.

Naast Murphy (No. 3) liggen ook Ali Carter (5), Ryan Day (6), Mark Selby (7) en Marco Fu (8) er al allemaal uit. Vandaag komen de No.’s 1 en 2 van de ranglijst, Ronnie O’Sullivan en Stephen Maguire, nog in actie.

Murphy, vorige maand nog semifinalist bij de Shanghai Masters, won de eerste twee frames en leek op weg naar een regelmatige zege op Pinches, No. 52 van de wereld.

Pinches kwam echter sterk terug met een century en maakte nog voor het interval gelijk, 2-2. Murphy won frame vijf en leek daarna op 4-2 te komen, maar miste onverwacht een gele bal. Ook later op 4-3 ging het mis voor Murphy met een in-off op bruin.

In het beslissende frame ten slotte miste Murphy bij 43-10 zijn volgende kans op de overwinning toen een rode bal weigerde te vallen en voor de pocket bleef liggen. Pinches maakte een knappe serie van 60 en pakte de zege.

“Ik verwachtte niet dat Shaun die gele zou missen op 4-3, en ik verwachtte niet dat ik nog een kans zou krijgen in het laatste frame”, vertelde Pinches na afloop. “Ik voelde me fantastisch tijdens die laatste break.”

In de andere avondpartij zag Mark Allen zijn opponent Ian McCulloch van 3-1 terugkomen naar 3-3, maar verder liet de jonge Noord-Ier het niet komen, 5-3.

Vandaag wordt de openingsronde van de Grand Prix voltooid. Vanmiddag staan Ronnie O’Sullivan tegen Jamie Burnett en Mark Williams tegen Stuart Bingham op het programma. Vanavond is het de beurt aan Stephen Maguire tegen Nigel Bond en Mark King tegen Ricky Walden.

Mijn prognose: O’Sullivan, Williams, Maguire en Walden. Gisteren had ik maar twee uit vier, dat moet beter vandaag…

Lees ook:German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:Ook Ding houdt O’Sullivan op 3-3 in Premier League
Lees ook:147 alarm: 3 x is scheepsrecht voor Murphy
Lees ook:Welsh Open: Selby en Ding naar laatste vier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.