Higgins moeizaam door, Selby kan koffers al pakken

John Higgins heeft zijn eerste rankingwedstrijd sinds het veroveren van de wereldtitel afgelopen mei, slechts moeizaam gewonnen. Mark Selby daarentegen kan zijn koffers al pakken na een verrassende nederlaag tegen Stuart Bingham, 3-5.

Higgins klopte Matthew Selt vanmiddag in de eerste ronde van de Shanghai Masters weliswaar met 5-2. Maar vooral vóór het interval (2-2) was duidelijk dat de Schot nog op zoek is naar de juiste vorm.

Higgins bood Selt vele mogelijkheden in de eerste vier frames, maar Selt, die vier kwalificatiepartijen plus de wildcardronde moest winnen om het hoofdtoernooi te bereiken, profiteerde er te weinig van.

Na het interval leek Higgins beter bij de les en gaf hij weinig kansen meer weg. Zijn volgende opponent is Mark Williams of Joe Swail.

Selby was vorige week al naar Shanghai afgereisd en had veel tijd gehad om te acclimatiseren. Toch stond The Jester from Leicester al snel met 2-0 achter tegen Bingham.

Selby trok de stand nog wel recht voor het interval, maar Bingham scoorde meteen na de hervatting een century en liep uit naar 4-2 en uiteindelijk 5-3.

Ook Neil Robertson ligt er al uit. In een spannende partij tegen de weer opgeleefde Ken Doherty trok de Australiër net aan het kortste eind, 5-4.

Voor nóg een geplaatste speler eindigde het toernooi al in de eerste ronde: Peter Ebdon kreeg andermaal stevig klop van Liang Wenbo. Waar het vorig jaar in een omstreden partij 5-0 voor Wenbo werd, kon Ebdon dit keer tenminste één frame winnen tegen de jonge Chinees, 5-1.

Lees ook:Bingham is Australian Open-titel alweer kwijt
Lees ook:Ebdon zet Wenbo terug op aarde
Lees ook:Bingham kent geen genade met Allen
Lees ook:Ik versla Hendry in Grand Prix, zegt Selt
Lees ook:Grand Prix-toppers: Selby tegen Doherty, Ding tegen Stevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.