China Open: Trump overtuigt met 5-1 tegen Ebdon

Wordt dit eindelijk de grote doorbaak van Judd Trump? De 21-jarige Engelsman bereikte vanochtend overtuigend de halve finales van het Bank of Beijing China Open.

Trump speelde Peter Ebdon met 5-1 naar huis en plaatste zich zo voor de tweede semifinale uit zijn carrière na de Grand Prix in 2008.

Zijn opponent bij de laatste vier morgen wordt Shaun Murphy, die in een ietwat tegenvallende partij John Higgins met 5-2 versloeg.

…Trump geeft Ebdon geen schijn van kans in de kwartfinales, 5-1…

Trump  speelde aanvallend als altijd, maar schuwde ook de gevreesde safety-duels met Ebdon niet. Hij kwam daar vaak als winnaar uit te voorschijn.

Trump, die de partij opende met een 130, was Engels U13- en U15-kampioen en was op zijn 14e de jongste speler ooit die een officiële 147 maakte.

De verwachtingen waren dan ook vanaf zijn entree hooggespannen, maar echt aansprekende successen op de Main Tour heeft Trump nog niet kunnen boeken.

Hij won het kwalificatietoernooi voor The Masters en het eindtoernooi van de Championship League een keer, maar dat zijn uiteraard geen rankingevents.

Kan hij in Beijing de grote doorbraak realiseren?

…Murphy wint frame twee en uiteindelijk de partij tegen Higgins…

Zijn komende opponent Murphy rekende makkelijker dan verwacht af met Higgins, die de hele partij last had van ongebruikelijke slordigheden in zijn spel.

Het was voor de Schot, die één van de favorieten is voor de WK-titel, pas de tweede nederlaag in een rankingtoernooi sinds november.

Murphy moest al voor de derde keer dit toernooi vanuit achterstand terugkomen, al betrof het dit keer slechts het eerste frame.

Bij het interval stond het 2-2, waarmee Higgins het meest tevreden mocht zijn.

Na de hervatting was de Engelsman de dominante speler. Hij benutte zijn kansen prima en rondde de zege af met breaks van 108, 54 en 81.

Vanmiddag om 13.30 uur beginnen de twee resterende kwartfinales: Stephen Lee tegen Ding Junhui en Ali Carter tegen Mark Selby.

[pictures Judd Trump & Shaun Murphy © 2011. snooker.blog.nl]

Lees ook:Ding en Selby completteren halve finales in Beijing
Lees ook:Int. Championship: Finale Robertson tegen Trump
Lees ook:Trump moet tegen Ebdon No. 1-positie veroveren
Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.