Dutch Snooker Cup start met 42 deelnemers

logo knbbHet eerste van tien toernooien om de Dutch Snooker Cup gaat morgen in de Snookerij in Leiden van start met 42 deelnemers.

Dat blijkt uit de meldtijden zoals de KNBB die gisteravond op haar site heeft gepubliceerd.

Tot de deelnemers behoren onder anderen Nederlands nummer 1 Gerrit bij de Leij en de kernploegleden Johan Oenema, Mario Wehrmann, René van Rijsbergen en Roy Stolk.

Niet van de partij is voormalig nationaal kampioen Raymond Fabrie, die eerder op dit blog wel zijn rentree had aangekondigd.

Het vervangen van de oude rankingopzet – een Grand Prix voor de top-16 en een of meerdere A-rankings voor de lager gerangschikte spelers – heeft nog niet geleid tot een groei van de belangstelling.

Weliswaar komen dit weekend meer spelers in actie dan in dat beruchte weekend in januari, toen de A-ranking afgelast moest worden omdat er slechts 10 inschrijvingen waren.

Maar met 42 starters heeft de Dutch Snooker Cup nu ongeveer evenveel deelnemers als de Grand Prix en de A-ranking van november tezamen.

Hoewel de opzet van de nieuwe rankingserie al ruim vijf weken vóór het eerste toernooi bekend was, is de Dutch Snooker Cup nauwelijks gepromoot.

Het media-offensief is volgens mij beperkt gebleven tot de KNBB-site en dit blog. De snookerzalen in den lande puilden in elk geval niet bepaald uit van de aangekondigde posters.

Misschien dat er met een betere promotie in de loop van de cyclus toch nog nieuwe toernooispelers bij gaan komen.

Lees ook:Nieuwe editie Dutch Open komt eraan
Lees ook:KNBB schrapt komende Grand Prix
Lees ook:Rankingtoernooien komen eraan – maar wie gaat ze spelen?
Lees ook:Wat vind jij van de Dutch Snooker Cup?
Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.