KNBB schrapt komende Grand Prix

De derde Grand Prix van het seizoen, die gepland stond voor zondag 24 januari, gaat niet door. De regionale A-ranking die dag vindt wel gewoon plaats. Dat blijkt uit de bijgewerkte kalender op de website van de KNBB.

Op die manier corrigeert de biljartbond de ongelijkheid die eerder dit seizoen was ontstaan. In november vond er namelijk wél een Grand Prix, maar geen A-ranking plaats.

De top-16 van de ranglijst, toch al beschermd met een startbonus van 200 punten, heeft dus één toernooi meer gespeeld. Voor lager gerangschikte spelers is het daardoor vrijwel onmogelijk geweest om tot de Grand Prix door te dringen.

De top-16 is dan ook uitgesloten van deelname aan de A-ranking volgende week zondag.

De vraag, wie er nou precies wel en niet (meer) in de top-16 staan, zal de KNBB een dezer dagen beantwoorden als eindelijk een bijgewerkte rankingstand online komt.

De derde Grand Prix wordt nu gespeeld op zondag 7 februari. Dan vindt ook de derde ronde van de A-ranking plaats en lopen de beide toernooiseries weer in de pas.

Overigens is er ook bij de senioren/damesranking een aanpassing: voor het vijfde toernooi bij De Dieze in Den Bosch vinden de voorronde én het hoofdtoernooi nu in hetzelfde weekend plaats: kwalificatie op zaterdag 30 januari, eindtoernooi een dag later.

Lees ook:Bijgewerkte ranking: vier spelers dringen top-16 binnen
Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Senioren spelen openingstoernooi in Leiden
Lees ook:Alle ballen verzamelen! Maar wie en waar?
Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.