Rankingtoernooien komen eraan – maar wie gaat ze spelen?

logo knbbNog twee weken, dan begint het uitgestelde rankingseizoen met de eerste Grand Prix en vier regionale A-rankings. De KNBB had beloofd vorige week duidelijk te maken wat deze voor snooker nieuwe toernooivormen precies inhouden, maar officieel is er nog steeds niets bekend.

Goed, laten we dan nu bij snooker.blog.nl maar een tip van de sluier oplichten.

De Grand Prix wordt de hoogste toernooiserie die openstaat voor de 16 best geklasseerde spelers van Nederland.

Tegelijkertijd vinden er op vier plaatsen in het land zogenoemde A-rankings plaats. Spelers die daar goed presteren, kunnen zich plaatsen voor de Grand Prix.

Een logisch systeem, lijkt me, dat bij de poolbiljarters al naar behoren functioneert. Daar heb je zelfs een niveau lager nog B-ranking-toernooien, maar daar hoeven we bij snooker voorlopig niet aan te denken.

Als je goed kijkt naar de aantallen toernooispelers, is het zelfs maar de vraag of die A-rankings een beetje redelijk gevuld gaan worden. De voorbije seizoenen is de opkomst bij de toernooien voor de Dutch Snooker Ranking immers gestaag gedaald.

Laten we eens – optimistisch – uitgaan van 50 spelers per toernooiweekend. Met 16 deelnemers aan de Grand Prix heb je nog 34 spelers over, te verdelen over vier regionale toernooien. Dat zijn dus 8 à 9 spelers per toernooi. En zoals gezegd, dat is optimistisch geschat…

Het probleem is niet dat Nederlanders geen toernooien meer willen spelen, maar wel dat ze het plezier door alle bekende bestuurlijke strubbelingen van de afgelopen jaren hebben verloren.

Helaas is ook de start van het huidige seizoen erg ongelukkig. Natuurlijk, de fusie tussen KNBB en DBSA moet nog vorm krijgen en dat kost tijd en energie.

Maar door het uitblijven van communicatie, laat staan doelgroepgerichte promotie van de diverse toernooien in de snookerzalen in het land, kun je niet verwachten dat de opkomst vanzelf gaat aantrekken.

Ik laat me graag verrassen over twee weken, maar ik vrees het ergste.

Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings
Lees ook:Grand Prix komt eraan – maar wie staat er eigenlijk in de top-16?
Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Van der Kamp wint eerste A-ranking in Leiden
Lees ook:Gerrit bij de Leij triomfeert ook in tweede Grand Prix

29 reacties op “Rankingtoernooien komen eraan – maar wie gaat ze spelen?

  1. MLD

    Dan wordt het nu toch echt tijd om de eindstand van de ranking van vorig seizoen bekend te gaan maken, aangezien er heel wat spelers zich zullen afvragen of ze na het NK nou binnen of buiten die top-16 zijn geeindigd.

      /  
  2. Eelco

    De start (nog niet bekend!) is wel een hele slechte boodschap voor het samengaan. Als de communicatie op de site van de KNBB nu eens de eerste prioriteit krijgt, is er misschien nog een sprnakje hoop. Ik zie het echter niet gebeuren. Zo maakt de bond de sport vanzelf wel kapot! Héél jammer.

      /  
  3. MLD

    Waar heb je dan zitten kijken Eelco..op snooker.nl ofzo, die website is laten we zeggen al een tijdje niet bijgewerkt.De `start´ is nl. al een aantal weken bekend hoor op de KNBB site. Ik word een beetje flauw van die selfproclaimed saviors van het snooker in Nederland, die het alleen maar hebben over het kapot maken van de sport door de bond, terwijl hun eigen ideeen niet snookerminded, structureel of realistisch genoeg zijn…blijf dan gewoon bij je laddercompetitie in de club waar die ideeen wel toegepast kunnen worden, maar ga niet over landelijk wedstrijdniveau zitten zwetsen en doen alsof je het allemaal zo goed weet als je amper buiten je eigen wijk met een sport te maken hebt gehad.

      /  
    1. DCF

      Nou nou Maurice toch!!! Jij durft……

        /  
  4. Eelco

    Ach meneer Le Duc, ik zal maar niet ingaan op alle goede publiciteit die jij de afgelopen 20 jaar de snookersport hebt geboden. Dan ben ik nog wel even bezig. Sommige mensen proberen iets bij te dragen, maar dat zal bij mensen zoals jij nooit goed gevallen! Die zijn alleen met zichzelf bezig. Als jij op deze wijze de discussie aangaat is dat al een antwoordt op zich!

      /  
  5. JHA

    Jammer dat het altijd dezelfde mensen zijn die willen discuseren over wat de bond niet goed doet in hun ogen.
    Misschien moet je zelf ook eens een keer je nek uitsteken en je daadwerkelijk aanmelden voor een functie inplaats van blijven afgeven op deze mensen.

      /  
  6. MLD

    Need I say more?
    Ok nog een stuk(je) dan; er zit zo´n groot verschil tussen proberen bij te dragen en daadwerkelijk iets bij dragen.Je hebt voor een huiscompetitie met recreanten soms vast wat kunnen betekenen,daar neem ik niks vanaf,maar als je echt goede plannen en ideeen hebt die realistisch en dus haalbaar zijn op landelijk niveau,volg dan de raad van JHA op (zou zo John de Hartog kunnen zijn en die heeft organisatorisch zowel nationaal als internationaal een behoorlijk c.v.).Goede ideeen en een goede uitwerking ervan zijn bij mij en andere spelers altijd welkom, maar over domme ideeen,nutteloze regeltjes die niks toevoegen e.d. zal ik m´n mening nooit onder tafels en stoelen schuiven,als ik dat dus doe weet je hoe ik er over denk en als jij dan de conclusie trekt dat het bij ´mensen als ik´ nooit goed zal gevallen dan zijn mensen als jij niet bekwaam om landelijke inspraak te hebben aangezien jouw ideeen of uitwerking geen commentaar dulden,´omdat je iets probeert bij te dragen aan de sport´ hou toch op. Communicatie tussen organisatie en spelers is het sleutelwoord.En Eelco entertainment zit in mijn bloed, dat kan ik zo nog 20 jaar bieden.

      /  
    1. DCF

      Daar proosten we op he Eelco!!!!!

        /  
  7. Eelco

    Zonder mensen die zowel lokaal als landelijk hun nek uitsteken en hun vrije tijd steken in de sport zal het nooit wat worden. Zij proberen er tenminste iets van te maken. Ik heb zelf nooit de ambitie gehad om in landelijke besturen iets te doen, maar heb geprobeerd lokaal iets bij te dragen. Als jou dat niet welgevallig is, dan zij het zo (waarom heb je wel altijd meegedaan?). Zelf heb ik Maurice nog nooit iets zien organiseren en hem enige hand uit zien steken naar het wel en wee van het snooker. De hand ophouden komt wel bekender voor. Nu je in de selectie zit valt het me ook op dat al je commentaar op de bond ook ineens verstompt is! En proost DCF (wie je ook mag zijn?)

      /  
  8. MLD

    My god, jij bekitiseerde juist die mensen die hun vrije tijd erin steken, daar gaat deze hele discussie over!En ik doe me ook niet voor als organisatorisch ik ben SPELER, maar zou bij iedere gelegenheid zoals bv. bij demonstraties op scholen of in clubs aanwezig zijn, mochten die al ooit georganiseerd worden, ik hoor jou daar al jaren over nl.
    En ja, sinds er wat veranderingen op een aantal posten hebben plaatsgevonden binnen de KNBB kan ik inderdaad niet anders zeggen dat er met oog op uitzendbeleid duidelijk vooruitgang is geboekt in die korte tijd, de rest zal moeten gaan blijken de komende periode.Proost neem d´r nog een van DCF.

      /  
    1. DCF

      Sorry maar moet ik dat allemaal betalen??

        /  
  9. eelco

    Mijn kritiek ging uit naar het bondsbureau en de slechte en late communicatie vanuit daar op de site naar de spelers. Een reactie van jezelf sluit daar op aan: “Dan wordt het nu toch echt tijd om de eindstand van de ranking van vorig seizoen bekend te gaan maken, aangezien er heel wat spelers zich zullen afvragen of ze na het NK nou binnen of buiten die top-16 zijn geeindigd” Dit zijn geen vrijwilligers maar betaalde krachten heer Duc! En de afgelopen jaren hebben we genoeg gedaan met scholen en jeugd! Kan me niet herrinneren dat jij ooit aangeboden hebt daarbij te helpen (gratis) of zelf maar naar gevraagd hebt. Fabian heeft zich wel jaren lang als vrijwilliger ingezet voor deze doelgroep. Kennisoverdracht noemen we dat, maar goed niets voor jou denk ik! En ja DCF neem je knip maar mee :) PROOST

      /  
  10. MLD

    Nou als ik het zo hoor kan je dus makkelijk een snooker.nl junioren ranking opstarten.Over kennisoverdracht gesproken, vraag je neefje maar wie hem heeft/hebben aangespoord om serieuze trainingsuren te maken,het bier in te ruilen voor spa blauw,wat meer bewust met z´n fitheid bezig te zijn en hem keihard hebben aangepakt in Duitsland.
    Waarom zou ik me mengen in iets wat Fabian geweldig kan en heeft gedaan,als die jongens verder waren gekomen dan de Delta op Zondag training had ik ze vast nog een hoop kunnen bijleren voor een volgende stap, maar wie van die jongetjes spelen nu dan nog op Jarl na?Wilfred Dijkstra stond ook niet meteen bij mij aan tafel toen ik begon met snookeren, dat waren ook gewone clubspelers die me een hele hoop basisprincipes konden leren, vervolgens groei je en wordt je vanzelf door betere spelers gezien en begeleid.Kom gewoon van die kast af en neem d´r nog lekker één, proost.

      /  
  11. Eelco

    Zonder breedte sport geen topsport Duc. Maar ach jij bent een speler en geen organisator liet je eerder al weten. Maar wat is jou definitie van speler?? Iemand die van jou kan winnen? of het jou moeilijk kan maken? Of zijn dat de jongens en meisjes die elke week regionale teamwedstrijden spelen, zodat jij van hun contributiegeld naar een EK uitgezonden kan worden (wat ook niets oplevert!)Het is altijd makkelijk om de eer op te strijken, waar iemand anders jaren lang in heeft geinvesteerd! Wat dat betreft ben je in goed gezelschap we kennen samen nog zo iemand in Den Haag! Maar goed, zolang er onder aan de ladder niet elke week door vrijwilligers wordt gewerkt, kan jij aan de bovenkant lang wachten op nieuw talent!
    Eén ding heb ik wel weer geleerd van deze discussie….Zelf zal ik niets meer doen voor de sport zolang er mensen rondlopen zoals jij, dat moet je toch goed stemmen Duc! Ook daarom hoef je niet meer bang te zijn dat er een toernooi in Den Haag wordt georganiseerd ofzo en http://www.snooker.nl heb ik er gelijk ook maar afgegooid! Proost Duc! deze op jou kosten want je maatje is al afgehaakt zie ik :)

      /  
  12. MLD

    Een speler; iemand die zich bezighoudt met het beoefenen van zijn spel/sport.Nu zie ik echt dat je niet weet waar je het overhebt,van contributiegeld wordt er niemand naar een EK of WK gestuurd, dat komt van NOC/NSF, daar komt bij dat er amper jongetjes en meisjes snooker spelen laat staan contributiegeld betalen.Alsof het mij is aankomen waaien de afgelopen jaren en nooit heb geinvesteerd.En de eer opstrijken?…welke eer, waarvan?…Nigga please, neem d´r nog lekker één.
    En Eelco opgeven is geen optie,ik moet jou ook hard aangepakken hier alvast èèn zin succes is the best revenge, binnenkort kom jij met dè oplossing voor snooker in Nederland en dan ga ik wel met de eer strijken.Proost!

      /  
    1. DCF

      Sorry ik was even in slaap gevallen! Eelco wat ben jij kortzichtig en slecht geinformeerd zeg niet normaal meer. En waarom zo negatief over de Duc. Ja weten allemaal hoe en wie hij is maar nu sla je de plank volledig mis. Hadden we maar wat meer van deze emotionele en gevoelsspelers in het spel!! Jij hebt echt een stuk snookergeschiedenis
      gemist uit Nederland en zeker uit Den Haag. Keihard trainen op 12 a 13 jarige leeftijd samen met Mario en zijn vader die ons ook wat leerde waar was jij toen ohja je roes uitslapen. Dus ga nou niet doen alsof het ons of de Duc in dit geval aan is komen waaien keihard trainen en kris kras door het land met de trein of wat dan ook om maar toernooien te spelen ( had je ons niet eff kunnen brengen!!) En wat betreft Jarl als dat mijn neefje was geweest zou ik in ieder geval het goede voorbeeld geven GVD wat heeft dat mannetje een talent en wat doe jij ermee helemaal niks nada ga je schamen. Zoals de Duc als zegt gelukkig heeft ie wat opgestoken van Duitsland en zie ik weer vooruitgang de laaste toernooien. Ga jij maar gewichtheffen aan de bar LOSER!!!!

        /  
      1. Eelco

        Hahaha lekker gedroomd zeker over de eind tachtigers!? Wordt je wakker en dan blijkt het al 2009 te zijn. Geen 12 meer geen titels en zeker meer dan 20 jaar ouder. Gauw maar weer de oogjes toe!

          /  
  13. Beste Vriend

    Ik kan me van een eerdere reactie herinneren Eelco dat jij èèn van de weinige fans bent (of was nu neem ik aan)die Maurice heeft (nu dan had) in Nederland, ben bang dat ie die nu als een boer met kiespijn moet missen.
    Cheers

      /  
  14. Eelco

    Desmond en Arya kunnen ook goed ballen..Fabian is de oorzaak hiervan. Net als Jarl, waar was Duc toen die jongens 10,11,12,13,14,15,16, enz waren?
    Wie liepen de toernooien met ze af, wie vingen ze op als het moeilijk ging, wie betaalde de reis, eten en de inschrijfgelden? Zeker niet Le Duc of de heer Fool, die gingen alleen achter hun eigen belang aan!
    Maar goed ze zijn er schijnbaar tevreden mee.

      /  
  15. Eelco

    Laat dat biertje trouwens maar zitten :(

      /  
  16. Eelco

    punt uit

      /  
  17. Beste Vriend

    Ik dacht dat Maurice in die tijd z´n keu aan de wilgen had gehangen en alleen met een tennisracket bezig was, kun je nagaan als hij gewoon was door blijven spelen op z´n 19de tot z´n 26ste eeuwig zonde.En sorry maar een oorzaak zijn van jongens die leuk kunnen ballen, wie probeert hier nou eer voor een ander op te strijken en zo goed vind ik die Arya trouwens helemaal niet..ik mag wel zeggen dat u zichzelf knap voor schut heeft gezet voor snooker Nederland met uw onnozelheid.Ik neem er lekker een biertje om al die ongein die ik van u heb gelezen snel te vergeten.

      /  
  18. MLD

    Altijd fijn om over te dromen als je zoveel hebt gewonnen, elke nacht weer een andere mooie herinnering!And still the best in town!Gauw maar weer aan het bier?!

      /  
  19. Flor

    Het heeft er alle schijn van dat deze Eelco nogal verbitterd is over z´n eigen anti-talent op zowel bestuurlijk als sportief gebied door op deze manier af te geven op de bond en op Le Duc die al weer heel wat jaren goed meedraait in en buiten Nederland (geen titels??, hoe bedoel je slecht geinformeerd).

      /  
  20. Eelco

    Beste Flor (wie je ook mag zijn?)je moet wel lezen, daar zijn een hoop snookerspelers niet best in. Ik reageerde op de reactie van DFC (volgens mij Coen Fool). Maar ach je praat ook ff mee :) En nee ik ben niet verbitterd, maar teleurgesteld in mensen die van niets weten en gelijk hun mening deponeren, zoals jij dus. Zelf heb ik al eerder aangegeven dat ik waardeer van Maurice nu neerlegt op de groene tafel. Echter zijn aggressieve benadering naar mensen die ook buiten de tafel wat van de sport te maken bevalt me niet. Moet kunnen toch? En als jij toch zo goed geinformeerd bent…welke titels heeft Le Duc nu op zak dan?

      /  
  21. Eelco

    Je bent in ieder geval lekker in het nieuws Duccie :)

      /  
  22. Eelco

    Geen reactie jammer! Meneer Le Duc misschien kan jij dan misschien vertellen welke titels je op zak hebt!

      /  
  23. MLD

    Ik dacht dat ik punt uit had zien staan,we gaan dus nog lekker effe door ok dan als je er echt opgewonden van raakt en m´n CV met overwinningen wilt zien, wil ik je die best toe mailen hoor.Ik loop niet te koop met wat ik allemaal heb gewonnen,maar van elke provincie in Nederland tot diep in Belgie en Duitsland (van 1990 t/m 2009) zijn er hoofdprijzen met mij mee naar huis gegaan en de mensen die het moeten weten die weten het daar gaat het mij meer om.Het interesseert mij geen ene vul maar in vier letterwoord wat jij denkt of denkt te weten, beperk je maar lekker tot resultaten van Delta op Zondag met 4 spelers, die ik al won toen er nog 60 man (zoals Steven Toal,Chris Scanlon,Mike Henson,Simon Whittle,Mario Wehrmann en Sascha Diemer,) aan meededen(ik hoor je denken;Ik ken alleen Mario uit dat rijtje),het Haagse Open waar ik standaard niet aan mee speel en de door jezelf georganiseerde (wat je nog steeds maar al te graag aan iedereen wil laten weten, nou bij deze) Haagsche Hart edities van 10 jaar geleden helaas toen speelde ik niet…oh ja en dan voor mij een pijnlijke de NK lijst waar ik (nog)nergens op voorkom…maar change is gonna come en misschien ook niet bottomline ik speel voor mezelf en voor niemand anders love it or leave it, dag Eelco je zal wel weer het laatste woord willen dus ga je gang ik ben d´r klaar mee, ik hoop dat je hebt genoten van je 5 minutes of fame.

      /  
  24. Eric Willemsen

    Topic closed! Wissel maar e-mailadressen uit als jullie dit weinig constructieve gesprek nog willen voortzetten. Dan hoeven we daar de lezers van snooker.blog.nl verder niet meer mee te vermoeien.

      /  

Reageren is uitgeschakeld