KNBB stelt 10-delige toernooiserie voor

logo knbbHet begint erop te lijken! Vandaag heeft de KNBB een nieuwe opzet voor de rankingtoernooien gepresenteerd die het systeem van Grand Prix en A-rankings gaat vervangen.

In het kort komt het nieuwe systeem hierop neer:

- 10 ééndaagse toernooien, in beginsel elke eerste zondag van de maand;
- geen plaatsing (of hoogstens de eerste 8);
- dubbel knock-out met bof3 (of bof5) partijen, in de verliezersronde 6-reds;
- inschrijfgeld €20, waarvan 10 voor winnaarsronde, 5 voor verliezersronde en 5 voor eindtoernooi;
- twee slechtste resultaten tellen niet mee;
- beste 32 van ranglijst naar eindtoernooi.

Kijk hier op de site van de KNBB voor een volledige beschrijving van de opzet.

De opzet ziet er naar mijn mening heel behoorlijk uit. Ik heb de indruk dat de KNBB goed geluisterd heeft naar de spelers, die op snooker.blog.nl de poll hebben ingevuld en aan de discussie hebben meegedaan.

Natuurlijk zal ook dit systeem niet iedereen tevreden kunnen stellen – maar dat lukt met met geen enkel systeem.

Het lijkt inmiddels zo’n cliché, maar ik ben ervan overtuigd dat ook dit systeem staat of valt met communicatie: op de eigen website, op dit blog, maar ook en vooral in de zalen in den lande.

Het totale gebrek aan informatie en promotie vanuit de KNBB is zeker een van de hoofdoorzaken van de val van het vorige rankingsysteem geweest.

Wat dat betreft zou ik één aanpassing willen voorstellen: waarom sluiten we de inschrijvingstermijn niet een week vóór het toernooi? Dat kan best als de toernooikalender met speeldata toch al zo ruim van tevoren bekend is.

De KNBB kan dan al in de dagen voorafgaande aan het toernooi het speelschema maken. Dat creëert een zekere buzz en biedt de mogelijkheid – bijvoorbeeld op dit blog – om voorbeschouwingen te publiceren.

Daarmee krijgt zo’n toernooiserie zelfs nog meer cachet.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Lees ook:Geen toernooien komende zondag
Lees ook:Welk toernooi heeft jouw voorkeur?
Lees ook:KNBB gaat online toernooimanager inzetten
Lees ook:Nieuwe toernooiserie in Jumbo Warmond
Lees ook:KNBB-sectie snooker in gesprek over jeugdplan

36 reacties op “KNBB stelt 10-delige toernooiserie voor

  1. Ruud Klarenbeek

    Eerste reactie is het er inderdaad op lijkt dat er iets met alle reactie gedaan is. Even afwachten maar hoop dat dit nu van de grind komt al is hiervoor meer nodig, ook de support van spelers en zaalhouders.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick van der Pijl

    Dit gaat er inderdaad op lijken!
    Ook het voorstel om de inschrijftermijn vroeger te sluiten lijkt me een goeie!
    Nu inderdaad de zaalhouders ook warm krijgen voor deze opzet; ik zal bijvoorbeeld eens proberen om een toernooi in Ozebi, toch een van de mooiere centra, te laten spelen…

    ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  3. ReneD

    Zeker een goeie, inschrijftermijn eerder sluiten! Alleen moet je daaraan wel een moment koppelen dat spelers zich zonder consequenties kunnen afmelden, want niet iedereen zal altijd in staat zijn om een week van te voren zeker te weten of ze kunnen spelen. Zonde als zij niet zouden inschrijven, terwijl ze achteraf eigenlijk wel hadden gekund.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MLD

    Inschrijving kan juist wel tot het laatste moment…tot 9.30 voor aanvang van het toernooi in zaal tenminste dit las ik op KNBB site.
    Ozebi zou zeker een aanwinst zijn in de toernooien cyclus, schitterende tent!

      /   Beantwoorden  / 
  5. MLD

    Laat maar, had niet door dat het op een mogelijke aanpassing ging voorgesteld door Eric.

      /   Beantwoorden  / 
  6. MLD

    om een mogelijke…

      /   Beantwoorden  / 
  7. Simon

    Zijn er ook spelers die niet aan de nieuwe ranking mee gaan doen omdat de opzet ze niet bevalt. En dan spelers die normaliter wel aan de nationale rankingtoernooien meedoen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Sander Tierolf

    Simon, ik blijf zeker komen. Ik ben benieuwd of de mensen die hier veel over discusieren nu wel gaan komen. Er is veel met de wensen rekening gehouden. Dus dat zou geen belemmering meer moeten zijn om mee te doen. Dan zal ook gelijk blijken of de discussies om de sport ging of om de discussie zelf.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Arya

    Ter controle wou ik aan jou (Simon) vragen of ik nog steeds voor alle toernooien voor de rest van de seizoen sta aangemeld, zo niet zou je dat alsnog kunnen doen voor mij?
    Alvast bedankt.

    En vooral door blijven met mails sturen over opkomende toernooien/evenementen daarmee zijn alle leden ten minste op de hoogte.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Simon

    Arya, je staat op de lijst.

      /   Beantwoorden  / 
  11. mitch

    hey simon,
    is het al bekend waar het toernooi word gehouden de 28ste?
    ik zou mee kunnen doen namelijk…

    groetjes

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Simon, voor alle duidelijkheid: zijn de nieuwe rankingopzet en de bijbehorende speeldata op de KNBB-site inderdaad definitief? Of is dit een voorstel waaraan jullie eventueel nog gaan sleutelen afhankelijk van de reacties?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Simon

        Als er echt heel goede of zwaarwegende suggesties zijn, wil ik er nog wel over nadenken een kleine wijziging door te voeren, maar wat mij betreft moet het hier wel op lijken.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Simon

      Het eerste toernooi wordt eind maart gehouden. De 28e staat er een play-off op het programma (Snookerij Leiden) waarbij de nieuwe kernploeg bepaald gaat worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arya

        Ok, mooi en daarvoor moet je, je bij wie aanmelden en hoe laat daar aanwezig zijn?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Simon

          Dat gaan we allemaal communiceren. Ik heb al aangegeven dat ik weer posters wil hebben die in de zalen kunnen worden opgehangen. Hou de KNBB site en het blog maar in de gaten.

            /   Beantwoorden  / 
  12. Patrick van der Pijl

    Simon,

    Ik heb de bedrijfsleiding van Ozebi gevraagd ook een Ranking te huisvesten…. bleek een goed idee en als het goed is wordt er hiervoor vandaag of morgen contact met de bond opgenomen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Simon

      Prima, ik hoor het wel van Ruud.
      Bedankt.

        /   Beantwoorden  / 
  13. coen

    Ik doe uiteraard ook mee, Simon!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Simon

      Weet ik toch Coen :-)

        /   Beantwoorden  / 
  14. raymon fabrie

    Misschien moeten jullie email-adressen verzamelen van alle KNBB leden en die dan mailen twee weken en een week voor aanvang van ieder toernooi.
    Een andere manier is om de leden van het desbetreffende snookercentre waar het toernooi wordt georganiseerd, voor slechts 5,- mee te laten spelen. Op die manier boor je nieuwe recreatieve spelers aan om competatief te gaan spelen. Ik ben er in ieder geval bij 28 maart! FF kijken of we nog een bal kunnen potten;-)

    Groet, Faab

      /   Beantwoorden  / 
  15. Patrick van der Pijl

    Goed idee Raymond! Die clubspelers tegen een gereduceerd tarief laten meespelen!

      /   Beantwoorden  / 
  16. bryan

    Denk dat dezelfde koppies weer te zien zijn….
    Niks nieuws dus…

      /   Beantwoorden  / 
  17. MLD

    Waarom kom jij je koppie niet even laten zien?Of ben jij een typisch gevalletje van I talk the talk, but don’t walk the walk?

      /   Beantwoorden  / 
  18. bryan

    Geen zin om aan een kansloos toernooi mee te doen , ga liever poolen,veel hogere opkomst,altijd nieuwe gezichten,goed prijzengeld…Snooker is niet meer in nederland….Helaas…

      /   Beantwoorden  / 
  19. Patrick van der Pijl

    Hey Bryan,

    Het snooker in Nederland afzeiken, of de mensen die hier iets mee willen doen is natuurlijk makkelijk… het zou je sieren als je met voorstellen komt die het snooker weer op een hoger plan kunnen brengen…?

      /   Beantwoorden  / 
  20. bryan

    Trainingslocatie in Nieuwegein (bondsbureau) volledig benutten,sponsoren zoeken,trainen,trainen,trainen en dan bedoel ik fulltime,goede coaching,naar engeland toe (Pontins)trainen,trainen en nog eens trainen,toernooien op hoog niveau,zie voorbeeld Brecel du nu en contract heeft,een team wat hem begeleid is een mooi voorbeeld.
    Ik zeik niet het Snooker af,ben zelf ook een liefhebber maar er wordt verkeerd mee omgegaan hier in nederland,er liggen wel degelijk kansen,nederlanders hebben daar gewoon talent voor,zie het pool met VD Berg en Lely,dat bewijst dat een goede begeleiding en trainen trainen en sponsoren vruchten afwerpt.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Patrick van der Pijl

    Bryan,

    Allemaal goede punten als het om topsport gaat…. maar de basis ligt natuurlijk bij de breedtesport.
    Hieruit zal toch de topsport voort moeten (blijven) komen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. bas de vos

      breedtesport???? hoe lang is dat?

        /   Beantwoorden  / 
  22. coen

    Inschrijftermijn en mogelijkheden op snookerblog en knbb site corresponderen niet met elkaar. Wat op de knbb site staat lijkt me beter. Is er trouwens wedstrijdleiding op 28 maart?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Die afwijkende inschrijftermijn was slechts een VOORSTEL van mijn kant afgelopen maand. De feitelijke inschrijving verloopt uiteraard zoals op de officiële KNBB-site staat vermeld, en zoals ik eerder deze week ook in dit blogartikel heb geschreven. Dus nogmaals om elk misverstand (?) uit de weg te ruimen: de inschrijving sluit op donderdag 25 maart om 14 uur.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arya

        om toch fftjes zeker te zijn ik mag ervan uitgaan dat ik aangemeld sta voor die komende 10 toernooien, aangezien ik eerder in het jaar al gebruik had gemaakt van een optie om je aan te melden voor alle toernooien??

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Goed dat je dat even navraagt hier, Arya, het antwoord is namelijk: nee! Zoals in dit bericht op het blog gistermiddag stond (en trouwens ook de KNBB-site), moeten ALLE spelers zich opnieuw inschrijven. Dat geldt dus ook voor spelers die zich in de oude opzet al voor alle toernooien hadden aangemeld.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Simon

            En dat heb ik vooral gedaan omdat deze toernooicyclus over het hele jaar loopt, dus ook in bv. augustus.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.