Welk toernooi heeft jouw voorkeur?

logo knbbHet dit seizoen ingevoerde rankingsysteem met Grand Prix en A-rankings heeft het helaas niet gered. Daar kunnen we nog lang over discussiëren, maar het belangrijkste is: hoe nu verder?

Zoals ik gisterochtend al aankondigde, gaan we je op dit blog vragen om jouw voorkeur voor een nieuwe toernooivorm uit te spreken.

De KNBB heeft een voorstel voor twee verschillende speelsystemen uitgewerkt. De vraag is nu, welke van deze beide systemen op de meeste steun van de snookerspelers kan rekenen.

Hier is het voorstel: Voorstel speelsystemen toernooien (pdf).

Lees het voorstel aandachtig door en zeg ons wat je ervan vindt.

We willen graag van je weten:

> welk systeem heeft jouw voorkeur?
> waarom heeft dat systeem jouw voorkeur?
> als één van deze systemen wordt ingevoerd, zou jij dan zelf meespelen?
> heb je wellicht andere suggesties?

Geef ook even in de poll in de rechterkolom aan welke toernooivorm jouw voorkeur heeft.

Ik stel voor dat we tot en met komend weekend reageren en discussiëren, zodat we maandag 8 februari conclusies kunnen trekken.

Nadrukkelijk wil ik stellen, dat dit een gezamenlijk initiatief is van de KNBB en snooker.blog.nl. De snookersectie van de bond zal dan ook alle reacties hier lezen en serieus meenemen in de besluitvorming.

Namens de KNBB, dank voor jullie constructieve medewerking!

Lees ook:Poll: 9 lezers scoorden break van 148 of meer
Lees ook:Poll: Kies je keu
Lees ook:Spamfilter snooker.blog.nl overdrijft weer eens
Lees ook:Geen toernooien komende zondag
Lees ook:Poll: wie wordt wereldkampioen?

86 reacties op “Welk toernooi heeft jouw voorkeur?

  1. Joris

    Het lijkt mij wel verstandig om de top 4 bij de laatste 16 te plaatsen. Alles op 1 dag afwerken met dubbel knock out BO3 tot de laatste 16 en dan BO5? Ik weet niet of het haalbaar is op 1 dag, maar dat kan Simon wel berekenen. Lijkt mij wel een goede opzet waarbij je de positieve punten van beide voorstellen samenvoegd. De zaal is dan ook goed gevuld met 10 tafels en ook interessant voor de zaalhouder. Zowel de betere als de mindere speler kunnen er zich denk ik in vinden. De top 4 kunnen dan later instromen en geven iedereen een kans om door te dringen. Dus alle voordelen op een rijtje: toernooi op 1 dag, verrassende uitslagen, maar toch 4 geplaatsten, voldoende spelen door dubbel knock out systeem extra kansen, volle zalen overdag en mocht het laat worden meer ruimte voor de uitbater, geen gedoe met meerdere locaties en keuze datums wat organisatorisch en communicatief erg lastig blijkt te zijn.

      /  
    1. Rob

      Spelers plaatsen? Nergens voor nodig. De ‘toppers’ moeten maar laten zien dat ze topper zijn vind ik.
      Ik ga voor voorstel 2 met een open loting. En een dubbel KO spreekt me ook wel aan. Maar als je alles op enkele grote lokaties laat spelen gaat dat niet lukken. Zou het niet iets zijn om verspreid over het land kleinere ranking-toernooien te houden? Net als vroeger het geval was en dan de eindtoernooien natuurlijk wel in de wat grotere etablisementen. Misschien een idee voor volgend jaar.

        /  
      1. Joris

        Wanneer de meeste spelers het niet erg vinden om in de eerste ronde kansloos van gerrit of zo te verliezen (en inderdaad nog een herkansing krijgen via dubbel knock-out) dan lijkt mij het ook geen enkele probleem om ook de top 4 niet te plaatsen bij de laatste 16, maar direct in te loten vanaf het begin.

        Regionale rankings zijn welkom, maar dat moeten we inderdaad bewaren voor volgend seizoen. De laatste 10 jaar is het niet gelukt, maar wellicht dat het met goede promotie, lokale inzet en communicatie wel kan.

          /  
  2. MLD

    Dat vind ik helemaal niks dubbel knock/out en best of 3 en waarom dan weer vier wel plaatsen?Op zich vind ik het eerste voorstel goed, behalve dat er dan over twee weekenden gespeeld gaat worden, kan dat niet in èèn weekend worden afgewerkt evt. op Vrijdagavond beginnen voor de liefhebbers?
    Zoniet ga ik voor het tweede voorstel, ook goed, lekker simpel knockout veel wedstrijden spelen als je ver raakt in een toernooi en open loting wat enigszins verassend kan blijken.

      /  
    1. Joris

      4 plaatsen (of eventueel 8) zodat spelers met alle verschillende niveaus dan kans maken om een paar wedstrijden te spelen. Doel lijkt mij om zoveel mogelijk spelers te gaan zien. Mijn sterke voorkeur is alles op 1 dag afwerken, je ziet hoe het nu gaat, het is niet eens te organiseren anders. En het eerste voorstel gaat niet op 1 dag.

        /  
      1. Joris

        dat gekke poppetje moet 8 zijn met een ) erachter :)

          /  
  3. MLD

    Ze zouden evt. een verliezersronde kunnen spelen voor diegenen die daar behoefte aan hebben, waar dan alleen geen rankingpunten voor te verdienen zijn, waar verliezers van de eerste ronde tegen elkaar uitkomen, de winnaars daarvan tegen de verliezers van de tweede ronde etc. t/m verliezers uit de kwartfinale…bijvoorbeeld!

      /  
    1. Simon

      Met verliezersronde (b.o.3/5) spelen kan bijna niet. Dat lukt alleen als je maar 16 man op een toernooi hebt.

        /  
      1. Simon

        Wat vinden jullie van een dubbel knock out met in de verliezersronde 6 reds?
        Toernooi is dan b.o.3 15 reds, evt. in later stadium b.o.5

          /  
        1. MLD

          Ik denk dat dat weer een beetje ten koste gaat van het hoofdtoernooi, ik ben toch wel een voorstander van wat langere wedstrijden, dus best of 3 matches gaan het niet doen hooguit in de eerste ronde als je min. 64 spelers hebt ofzo, zo´n verliezersronde/dubbel knockout/6 Reds lijkt me best voor diegenen die nog verder willen spelen zo´n dag, maar vind niet dat je daarmee punten mag krijgen voor de ranking, mits de loting open is, maar dan kom je weer bij het punt wat RenèD had nl. dat op een gegeven moment de beste spelers toch de top moeten vormen in een ranking,een voorbeeld: stel je voor dat Gerrit in al die toernooien eerste ronde tegen Roy loot en hij verliest telkens, dan zou hij ergens onderaan dobberen, lijkt me dus ook niet erg kloppen, maar mocht het zo gaan vind ik wel dat je via het dubbel knockout systeem gewoon nog kans moet kunnen maken op de eindoverwinning en niet op een gedeelde derde plek, maar ja moet dat dan via een 6 reds systeem?Lijkt me ook niet fair, dus zeg ik best of 3 in de verliezersronde…om een klein beetje voordeel van de betere speler weg te halen aangezien die het al een beetje verprutst heeft in het hoofdtoernooi.

            /  
          1. Joris

            verliezersronde bo3 gewoon met 15 rode ballen als het haalbaar is qua tijd (ik denk van wel). dus herkansing om terug te keren tot in de finale, precies wat ik bedoel, lijkt mij een mooie variant

              /  
  4. MLD

    Ik vind ´t helemaal niet relaxed om koud aan tafel te komen tegen iemand die al een of twee partij(en) in z´n arm heeft zitten.Èèn dag toernooien vind ik ook best, ik zeg dat je op die manier zelfs twee toernooien in een weekend kan afwerken…èèn op Zaterdag en die andere op Zondag…zou helemaal top zijn.

      /  
    1. Simon

      Hoeveel mensen denk je dat daar op afkomen dan?
      Jij bent zooooo fanatiek.

        /  
  5. MLD

    Geen idee, dat zou je dan moeten uitproberen lijkt me, waarschijnlijk meer op het ene dan op het andere toernooi, maar misschien ook niet en krijgen veel spelers juist de drang om veel toernooien te spelen terug…verlies je in een vroeg stadium van een toernooi op Zaterdag na een hele week getraind/gespeeld te hebben om te presteren en je kan het Zondag weer proberen lijkt mij wel motiverend i.p.v. weer een maand te moeten wachten op het volgende toernooi.Ik denk dat er sowieso meer weekenden worden ingepland voor toernooien i.p.v. die gare team competitie.

      /  
  6. Martijn

    @Joris
    Misja zal blij zijn met jouw voorstel, maar vind je ook niet dat, wil je het snooker nog enigzins een kans geven in NL, je ook de kleinere zalen bij de toernooicyclus moet betrekken?

    Persoonlijk ben ik voor een no-nonsensebeleid. Simpele k.o. structuur, zo vaak mogelijk. Een behoorlijk aantal resultaten kunnen schrappen voor een eerlijk rankingovz. zodat je niet gehouden bent aan elk weekend opofferen aan toernooien om je rankingstatus te beschermen. Geen plaatsing. Alles op 1 dag. Duurt alleen maar ‘te lang’ voor spelers die prijzengeld gaan winnen en die moeten niet zeuren.

      /  
    1. Joris

      Martijn, wat zou het mooi zijn wanneer er door het land heen ook in de kleinere zalen toernooien werden georganiseerd, maar willen we een nationale ranking opzetten – en daar gaat het hier om – dan heb je toch wel zalen nodig met redelijk wat tafels. Hopelijk krijgen we het snel weer op de rit anders staan er straks bij Misja alleen nog pooltafels. En ja, deze zaalhouders hebben we echt nodig, dus moeten we ze blij maken. Een tweedeling in de ranking met een beschermde top en meerdere kleine toernooien in het land is geen succes geworden en vandaar dat we nu een alternatief bedenken. Alles op 1 dag wat je noemt waarbij de prijzen laat verdeeld worden is natuurlijk prima en ik hoor ook niemand zeuren. Heb jij misschien een idee hoe we ook de kleinere zalen enthousiast kunnen maken?

        /  
      1. Martijn

        Joris, denk je niet dat als de Knbb een veelvoud van simpele rankingtoernooien gaat verdelen de kleine zalen daar geen graantje van mee willen pikken?
        Het enige waar ik bijv. de eigenaar van Hippo over hoor huilen is het gebrek aan communicatie en de zg. vriendjespolitiek waar de Knbb zich mee bezighoudt. Natuurlijk is het niet lekker meer tussen de Knbb en de meeste zaalhouders, maar zo nu en dan een volle tent op zaterdag maakt veel goed hoor.

          /  
        1. Joris

          Hippo is hele fijne locatie om toernooien te houden. Het is ook geen kleine zaal, toch? Wanneer hij de KNBB belt krijgt men zeker toernooien toegewezen, maar dan moet eigenaar (net als Misja) wel zelf erachteraan. Helaas tot nu toe nergens volle bak (ook niet bij Misja). Ik denk dat de KNBB in ieder geval moet stoppen met het vragen van een vergoeding, want dat is een te grote drempel voor een kleine zaal om mee te werken natuurlijk. We moeten blij zijn met alle zalen. Ik denk dat we uiteindelijk blij zullen zijn wanneer er weer een Nationale ranking is met enthousiaste spelers en locaties en een heledere communicatie, snelle uitslagen en een leuke verslaglegging. Regionale rankings in kleinere locaties zijn denk ik stap 2 om het snooker weer breder op de rit te krijgen. Zaaleigenaren moeten door de KNBB dan natuurlijk wel gestimuleerd worden om ook deel te nemen. Daar is tot nu toe geen enkele sprake van wat ik de KNBB verwijt. Mooie woorden en geweldige visies en rapporten, maar geen daden. Daar heb ik eerder al uitvoeriger over geschreven (en ook rechtstreeks bij KNBB over geklaagd). Ik moet het nog zien, maar de bal ligt bij de KNBB. Goed dat ze nu meelezen..

            /  
          1. Simon

            Joris, er wordt al jaren geen zaalhoudersbijdrage meer gevraagd.

              /  
          2. Simon

            Regionale toernooien zouden inderdaad de oplossing kunnen zijn, maar daarvoor moet er wel iemand in de regio opstaan.

              /  
          3. Joris

            Simon betreft zaalhoudersbijdrage: vraag dat maar eens aan Misja dan!

              /  
          4. Simon

            Misja heeft geld voor moeten schieten omdat de KNBB ieder toernooi 250 Euro bij moet leggen en dat geld nog niet was overgemaakt. Maar dat geld moet hij inmiddels terug hebben gehad.

              /  
  7. Martijn

    Hippo heeft voorlopig nog 8 tafels. Dat was voor de KNBB altijd de minimumeis om een rankingtoernooi te mogen faciliteren. Jij riep in jouw posting 10 tafels, daar zijn er niet veel meer van als ik het wel heb. Ik hoop alleen maar dat het nieuwe format de kleinere zaal (4+) niet uitsluit want m.i. moet je juist een soort van tournee organiseren in de vorm van een toernooicyclus waar je zoveel mogelijk zalen en zaaltjes bij betrekt om de spelers uit en de zaalhouders van kleinere zalen er weer bij te betrekken.
    Als straks (positief blijven) het deelnemersaantal weer aantrekt en de KNBB de kleinere zalen weer te klein acht, hebben we ineens te maken met een luxeprobleem. Zou ik geen probleem van maken.
    Verder is het wel duidelijk dat Misja er hard achteraan zit want in de Dieze wordt flink veel georganiseerd en dat is mooi natuurlijk, maar je moet niet vergeten dat het nog niet zo gek lang geleden middels inschrijving ging adhv de uitgereikte toernooikalender. Als het nu ineens zo moet is dat jammer, maar niet onoverkomelijk natuurlijk, maar dan moet de KNBB dat wel even communiceren lijkt mij. Vergeet daarbij niet dat de meeste lokaalhouders allang klaar zijn met de KNBB (niet heel gek) en dat een soort van herintroductie ook zeker geen kwaad kan.
    Ik sluit me dus eigenlijk aan bij wat jij zegt:”de bal ligt bij de KNBB”.

      /  
    1. Simon

      Martijn, ik leg nu juist de bal bij de spelers. Als je nu weer een speelsysteem oplegt dat geen draagvlak heeft, gaat het alleen maar van kwaad naar erger.

      Ik ben ook van mening dat de kleinere zalen bij de sport betrokken moeten worden, maar qua opzet is dat echt heel lastig.

      Overigens zijn er inderdaad 8 tafels nodig om een toernooi te organiseren, maar een zaal als Westend (7 tafels) is kwalitatief en qua sfeer zo goed dat ik die niet over zou willen slaan.

        /  
      1. ReneD

        Het Dutch open formaat is uit te breiden:
        Het aantal spelers dat overblijft na de poule fase kun je afhankelijk maken van het aantal tafels dat de zaal heeft.
        8 of meer tafels = 32 spelers
        6 of 7 tafels = 24 spelers
        4 of 5 tafels = 16 spelers

        Op die manier kun je ook de kleinere zalen tegemoet komen.

        Voor de kwalificaties zou je moeten proberen om zoveel mogelijk op zondag te laten spelen (en wellicht vrijdagavond), om niet in de knoop te komen met de competitie.

        Ik zou ook kiezen voor plaatsing van de top 4, maar die beginnen op het hoofdtoernooi wel meteen met de rest. Dus niet later instromen.

          /  
  8. MLD

    Ziet er goed uit Renè, maar het is voor veel spelers echt niet interessant om twee weekenden uit te trekken voor èèn toernooi, mits het prijzengeld zodanig is, maar normaal gesproken…onnodig extra kosten lijkt mij…als je dit in èèn weekend zou kunnen doen zeg ik ja, helemaal goed, Vrijdagavond kwalificaties ook ok.

      /  
    1. ReneD

      Of je het nu in 1 weekend doet of 2, je zal toch twee keer moeten rijden naar de toernooi locatie, en in 2 weekenden is de pijn een beetje verdeeld voor de eventuele familieleden.
      Maar in 1 weekend is ook wel wat voor te zeggen, dan zit de focus er nog goed in op de finaledag.

        /  
  9. Eelco

    Poeltjes voorronden kan je door het hele land organiseren en dan de KO laatste 32 ergens centraal en goed bereikbaar.
    Delta heeft trouwens ook genoeg tafels (14)

      /  
  10. Kevin

    Ik ben voorstander van een “ouderwets” knockout tournooi. Ik ben normaal gesproken geen kanshebber op de overwinning. Ik speel ze graag als “training” voor de senioren ranking.

    Een voordeel van een knockout toernooi is dat als je verliest wat anders met je tijd kan gaan doen. Ik heb een bloedhekel aan poule wedstrijden die er niet meer toe doen. Hetzij doordat ik me al ergens voor geplaatst heb of andersom als ik toch al uitgeschakeld ben.

    Verder speel ik graag tegen goede spelers. Of ik nu wel of geen kans heb. Naast het feit dat ik kan genieten van goed snookerspel leer ik er ook nog steeds van. Een open knockout tournooi biedt hiervoor de meeste kansen. Op regionale voorronden kom je steeds dezelfde spelers tegen wat ook weer gaat vervelen.

      /  
  11. MLD

    Daar heb je helemaal gelijk in wat betreft het poule systeem.Wedstrijden spelen die er niet meer toe doen voor jezelf, door dat soort wedstrijden kan je ook nog een ander in de poule (ongewild) benadelen, puur doordat je zelf totaal geen zin meer hebt om verder te spelen en het niet meer kan opbrengen je best te doen.Met regionale voorrondes zit je weer met 4 spelers per zaal kwalificaties te spelen, dat is nou juist de reden dat die A-Rankings en Grand Prixs´ zijn komen te vervallen, dat is dus sowieso geen optie.
    Wanneer wordt de knoop eigenlijk doorgehakt en wordt er besloten?Knockout systeem heeft nu toch wel mijn voorkeur en dan het liefst afwerken op èèn dag en twee per weekend!

      /  
  12. ReneD

    Het A-ranking model is best goed, maar wellicht wel in combinatie met meer kwalitatief hoogwaardige toernooien (naast Veenendaal Open, Van der Kamp, Haags open, Dutch Open). Op deze toernooien betaal je wel meer inschrijfgeld, maar worden er langere partijen gespeeld (met voorrondes in poules?).
    Dit is trouwens niet mijn idee, dit is afkomstig van Roy Stolk.

    Ik begrijp dat het leuk en verrassend is om niet te plaatsen, maar dan ga je wel voorbij aan het hele idee van een ranking. De bedoeling is dat op een gegeven moment de beste spelers de top van de ranking vormen, zodat zij als “goal” kunnen dienen voor degene die onder ze staan.
    Daarentegen vind ik niet dat je ze nog verder moet beschermen, ook zij zullen vanaf het eerste moment moeten meedoen (en niet later laten instromen). En ook van de statische plaatsing zou ik afstappen (bij de laatste acht 1 tegen 8, 2 tegen 7, etc). Elke ronde weer opnieuw loten (bij de laatste acht de nummers 1 t/m 4 loten tegen wie dan ook van 5 t/m 8).

    Zijn er uberhaupt sporten waar toernooien volledig zonder plaatsing wordt gespeeld (niet dat ik weet)? Ja, schaatsen en atletiek bijvoorbeeld, maar dat zijn geen reactionaire sporten, je doet gewoon je eigen ding zonder dat iemand je een strobreed in de weg legt.

      /  
    1. Simon

      René, er is geen sprake van statische plaatsing geweest. Het was al zo dat de nrs. 1 t/m 4, 5 t/m 8 en 9 t/m 16 ingeloot worden.

        /  
      1. ReneD

        Mijn excuses, ik dacht dat dat wel het geval was vorig jaar…

          /  
  13. DdH

    Waarom zou je niet kiezen voor 2 formats, en afwisselend verspelen. De ene keer poules eerste 2 gaan door, niemand geplaatst en daarna KO vanaf de laatste 16 of 32 afhankelijk van aantal inschrijvers. De andere keer een KO met 8 geplaatste spelers. Hiermee bedien je zowel de geplaatste spelers die dan niet altijd ‘s ochtends hun bed uit hoeven. En je bedient de breedte door de mindere spelers genoeg wedstrijden aan te bieden om het de moeite waard te maken ergens naar toe af te reizen.
    Verder is het toch afhankelijk van het aantal inschrijvers, en als ik bv het Veenendaals Open bekijk daar heb ik al 8 mails van gehad, een toernooi van de KNBB krijg je 1 mail 3 dagen van te voeren van !

      /  
    1. Simon

      We moeten echt met één speelsysteem verder dat breed gedragen wordt.
      Het grote verschil met het Veenendaal Open is dat er daar maar één evenement per jaar wordt gespeeld. Dat maakt de organisatie eenvoudig. Bij de KNBB heb je te maken met competitie, toernooien etc., terwijl we maar iemand voor een paar uur per week beschikbaar hebben. Ik denk dat we gewoon moeten kijken welk speelsysteem we kiezen en ons vervolgens op de communicatie moeten richten.

        /  
  14. A.S

    Ik persoonlijk hou meer van toernooien waarin je in een poule meer dan 1 of max 2 echte toppers in je poule tegenkomt.
    Paar jaar terug wist ik me te plaatsen voor het Veenendaalse Open eindfases. Hierin kwam ik in een poule met : Roy Stolk, Stefan Mazrocis en Luca Brecel.

    Dit zijn de type tegenstanders wie ik het liefst elke toernooi zou tegen willen komen en ik denk dat er nog meerderen zijn die heel graag tegen de toppers willen spelen al dan wel kansloos of 50-50 ik denk dat je hiermee bovendien ook vollere zalen behoudt betreft toeschouwers ipv dat het leeg stroomt wanneer de finales net beginnen.

    Want als je jongens net als bijv Gerrit, Roy, Mario, Reind, Karan, Lennon, René, Stefan en/of andere (sub)toppers bezig ziet raak je niet alleen gemotiveerd, maar zelfs geïnspireerd als je de kans krijgt om elke toernooi MINSTENS tegen één van deze kaliber spelers mag spelen of je nou een senior bent, junior of een ervaren toernooiganger of helemaal een beginneling.

      /  
  15. Ruud Klarenbeek

    De kern van een toernooi om succesvol te zijn is dat iedereen een leuke dag moet kunnen hebben en waar voor zijn (inschrijf)geld krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Kosten laag, sfeer gezellig en minimaal een uur / anderhalf uur kunnen ballen. Tevens moet er een ranglijst zijn maar niet een lijst die teveel bescherming geeft aan de ‘toppers’. Ik denk dat onderstaande opzet wel een zou kunnen gaan werken.

    - Aantal te behalen punten, alleen 1e acht, afhankelijk van deelnemers aantal.
    Voorbeeld: minder dan 32 deelnemers = winnaar 50, 35, 25, 20, 15, 10, 5 en 2 & 32-48 deelnemers = winnaar 75 dan 55, 40, 30, 20, 15, 10 en 5. enzovoort
    - Geplaatste spelers doen vanaf 1e ronde mee bij minder dan 32 deelnemers en bij meer deelnemers vanaf 2e ronde
    - Als ongeplaatste speler wint van geplaatste speler krijgt hij / zij bonus punten. Winnen van nummer 1 = 16 bonus punten, van nummer 2 = 14 bonus punten enzovoort. Op deze manier heb je ook de motivatie en de kans de ranking op te schudden.
    - Daarnaast altijd een verliezers ronde in 6 reds format BO 3, dit om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Winnaar en nummer 2 van verliezers ronde krijgen alsnog ranking punten, wedrom afhankelijk van deelnemer aantal. Minder dan 32: 10 en 5, 32-48 deelnemers: 20 en 10 enzovoort

    Afhankelijk van aantal tafels kan een toernooi op één of over 2 aaneengesloten dagen plaatsvinden. Inschrijfgeld maximaal 15 euro en geen bijdrage voor zaalhouders. Van het inschrijfgeld moet 75 terugvloeien naar de spelers in de vorm van prijzengeld en het restant moet naar de zaalhouder.

    Op deze manier kan je de bestaande grote toernooien aan de kleine koppelen en één ranking bijhouden. Tevens is er voldoende uitdaging voor de toppers, voor mensen die de top 8 willen halen en voor de recreant.

      /  
  16. Wai-Lok

    Ik denk en al helemaal niet als een goeie speler zijnde maar gewoon als iemand die het een beetje van de zijlijn bekijkt dat de bond hier in nederland pretty fucked up is !! De juiste spelers krijgen niet de juiste kans !! Jongens die uren maken aan tafel worden daar niet voor beloond !! De toernooien worden georganiseerd door bepaalde mensen waarvan blijkbaar het iq niet hoger ligt als die van bonny st claire !! Wat is er nou toch aan de hand hier in NL ? Wat doet Gerrit die in 2 dagen tijd 140 , 142 , en niet te min een 147 ! schiet , nog in dit land ? Wat gebeurt er met het contibutiegeld , is daar nou werkelijk niks van over om top spelers een kans in engeland te geven ? Werkelijk niks van over om tafels er beter bij te zetten ? Mooi geregeld allemaal …. Werkelijk TOP !!! En als laatste mededeling : Get your head out your ass , and start looking the right way !

    Met vriendelijke groet Wai-Lok

      /  
    1. Ruud Klarenbeek

      Even iets nuanceren. De kwaliteit van de tafels is een zaak van de lokaalhouders en aangezien een commercieel rendement halen uit een snookertafel, waarvoor je 35m2 vloer ruimte nodig hebt, is niet eenvoudig. Leden clubs zijn bijna alleen nog in staat het materiaal goed te onderhouden.

      Verder is het uitzenden en sponsoren van spelers om deel te nemen aan de POIS / main tour een zaak waar de bond zich in NL niet mee bezig moet houden. De beperkte middelen moeten besteed worden aan het in stand houden van de sport voor Nederland. Als we de breedtesport en jeugd niet geïnteresseerd krijgen voor de sport dan houd alles zo wie zo op.

      Ben het volmondig eens met het punt dat de huidige bestuurders niet capabel genoeg zijn de show te runnen. Helaas is niemand anders bereid de taak op zich te nemen en vandaar dat we het verwachtingspatroon bij moeten stellen en hopen op lokaalhouders en snookerverenigingen om de mooie snookersport voor Nederland te behouden.

        /  
      1. MLD

        Denk jij niet dat als Gerrit naar de Maintour gaat en hij zou slagen de kans niet groot is dat de sport een boost krijgt qua jeugd en in de breedte dan?100% zeker van wel dus.
        We hebben nu iemand die zeker top 32 waardig is, waarom zou dat niet moeten worden gestimuleerd dan door de bond als de financien de enige middelen zijn die hem tegenhouden op dit moment?
        Dan kan men zeggen hij wil zelf niet, maar ik denk dat als er met Gerrit gepraat gaat worden over een echt serieus traject met de juiste begeleiding naar de top en een financieel plaatje dat klopt, hij dat nooit gaat afslaan.
        In elke andere sport zou een bond al serieus hebben ingegrepen

          /  
        1. Ruud Klarenbeek

          Hallo Maurice, ik steun Gerrit de volle 100% en zou duimen voor zijn succes. Helaas is de snookersport in Nederland dermate afgegleden en de middelen dermate beperkt dat we moeilijke keuzes moeten maken. Het hopen op een Barney effect is naar mijn mening niet rieel en vandaar het punt dat ik maak dat de bond de beperkte middelen moet investeren in de jeugd en breedtesport. Als dat goed zit komen de middelen van zelf als mede spelers van een niveau dat ze de top zouden kunnen halen.
          Het zou mooi zijn als we de middelen hadden voor beide maar die heeft de KNBB niet. Wel zouden ze kunnen bemiddelen tussen het NOC/NSF en zaakwaarnemers zoals 110sport. Helaas ben ik alleen bang dat er binnen de bond geen mensen zijn die de capaciteiten hebben om de belangen van spelers zoals Gerrit te behartigen. Zoals je weet heeft de bond ook de handen van Roy afgetrokken toen hij de main toer op ging daar hij niet meer financieel interessant genoeg was.

            /  
          1. Simon

            Als je niet weet waar je het over hebt …….

              /  
          2. Ruud Klarenbeek

            @Simon.

            Als je niet weet waar je het over hebt …….

            Ik vermoed (lees weet zeker) dat ik meer management ervaring heb dan menigeen bij de sectie snooker. Daarnaast loop ik al vanaf dag 1 mee en zou dus de heren bestuurders willen vragen eens uit de ivoren toren te komen en af te dalen naar de echte wereld.

            Is triest te zien hoe onze sport naar de klo… geholpen word en laten we nu eens kijken hoe we de boel nieuw leven in te blazen. Er is nu discussie over toernooi opzet, is top, maar duidelijk plannen m.b.t. breedtesport en jeugd zijn ver te zoeken.

              /  
          3. Simon

            Ruud, het ging me alleen om de laatste opmerking over Roy. Ik twijfel niet aan jouw capaciteiten oid, maar ik vind het zo makkelijk om langs de zijlijn aan te geven wat er niet goed gaat of is gegaan.

            In het geval van maintour wil ik het volgende meegeven: de KNBB moet bij de subsidieverstrekker aangeven op welke basis haar spelers in aanmerking komen voor een A-status en op welke manier subsidie binnen kan worden gehaald. Daarbij is gekozen voor presteren bij de amateurs/mindere profs. Dat betekent wel dat het subsidiegeld ook voor die doelgroep moet worden gebruikt.

            Ik vind het jammer dat de KNBB in die tijd niet wat sponsors voor Roy heeft kunnen scoren, want dan had het waarschijnlijk een stuk makkelijker voor hem geweest om te presteren.

              /  
          4. Simon

            En als het gaat om het ivoren torentje, wat bedoel je dan in mijn geval. Ik speel zelf zowel competitie als toernooien, ken een groot gedeelte van de leden persoonlijk en ben ook nog toegankelijk en zeker benaderbaar.

            Het is alleen wel zo dat ik niet de kar wil trekken voor breedtesport. Dat mag iemand anders op zich nemen. Interesse?

              /  
          5. Ruud Klarenbeek

            Simon, als bestuurder binnen sectie snooker behoor je alle snooker belangen te behartigen en niet alleen op te pakken wat je leuk vind. Lijkt er op dat dit de kern van het probleem is. Als je niet begrijpt wat ik met ivoren toren bedoel dan is dit nog triester. Er worden al ik weet niet hoe lang op en aanmerkingen gemaakt over hoe de zaken geregeld worden en tot nu toe geen enkele zichtbare actie en verandering. Nu niet zeggen ‘kijk wat we aan het doen zijn?’ Is te makkelijk en dan vergeet je dat de KNBB en sectie snooker al heel lange tijd de leden, hun ideeën, de ranking en competitie niet meer serieus nemen.

            Wat betreft je vraag ‘interesse?’. De energie steek ik al vanaf 2005 in de uiterst succesvolle Snookervereniging Utrecht. Hier nemen we het spel en de beoefenaars serieus en dat hier waardering voor is blijkt uit ons groeiende leden aantal.

            Blijkt dus dat met gezond verstand en door te luisteren naar snooker liefhebber je zelfs in deze zware economische tijd voor velen je mensen kan motiveren, betrekken en laten genieten van dit o zo mooie spel. Zoals ik het nu zie niet dankzij de KNBB maar meer door de inzet van velen binnen snookerzalen en verenigingen.

              /  
        2. Joris

          Stel dat Gerrit het zou willen, wat zou het dan kosten om in de Main Tour te geraken? Minimaal 2 jaar Pontins tour denk ik, deelnamekosten, verblijf- en reiskosten, goede trainingsfaciliteit (lees top tafel), leefkosten, begeleiding. Ik heb geen idee 50.000 euro? Wellicht zijn er sponsors die het interessant vinden, zoals PokerStars, Unibet of 110sports. Nederland is toch ook een doelgoep. Gerrit is ook wel een geschikte persoon voor sponsoring. Tsja ik ben geen spelersmanager en ken ook niet de contacten, maar ze zijn er. Jammer dat er nu geen goede voedingsbodem is, want aan de KNBB heeft hij niets. Als hij het echt zou willen, moet hij het zelf organiseren. Zou super zijn.

            /  
          1. MLD

            International Open in Juni maakt hij toch wel een hele grote kans hoor zou ik zeggen, dan dus al geen PIOS meer…eerste jaar handhaven in Main, het jaar erop doorknallen naar top 40, dat is ook echt mogelijk, hij is zo goed.
            Ik zou zelfs voor een Road to the Maintour actie voor Gerrit steunen…bv 30 Euro per competitiespeler, stuurt hem alweer ruim anderhalf jaar naar Engeland als ‘t al niet langer is.

              /  
          2. Joris

            inderdaad fans kunnen doneren en wie weet bij succes een bonus, precies zoals je het bij het golf vaak ziet, hij is inderdaad heel goed en dan heeft ie niet eens de beste faciliteiten. dat is wel nodig om in de main tour te komen en blijven..!

              /  
    2. Simon

      Beste Wai-Lok,

      Jouw quote:
      “De toernooien worden georganiseerd door bepaalde mensen waarvan blijkbaar het iq niet hoger ligt als die van bonny st claire !!”

      Het gaat hier om een IQ. Als je daar naar verwijst, heb je het over dat ipv die.

      De reden dat het stukje hier op het blog staat, is dat ik de toernooispelers de kans wil geven een toernooiopzet neer te zetten dat breed gedragen wordt.

      Als je iemand niet persoonlijk kent, heb ik het rare idee dat de opmerking totaal misplaatst is. Kom gerust eens naar een toernooi als die weer een keer georganiseerd worden en kom eens met me praten of kom met een IQ test; misschien verras ik je wel.

        /  
      1. Simon

        By the way, toernooiopzet die breed gedragen wordt.

        Testje van mij.

          /  
        1. Beste Vriend

          Fijn gratis les Nederlands…dit, dat, die, deze, contibutiegeld,daarin tegen ik ga hier zeker wat van opsteken en mijn IQ een oppepper geven met vriendelijk goet brand weerman.

            /  
      2. eddy

        Bonnie St. Claire kon het niet geloven dat ze nog ergens in Nederland genoemd werd.

          /  
  17. raymon fabrie

    Jongens, jongens, jongens!!!

    Waar gaat dit over?! Back to the oldschool zou ik zeggen. gewoon elk weekend toernooien, zowel op zaterdag en op zondag. Toernooien worden afgewerkt op 1 dag. Holland snookerranking bepaalt de plaatsing. Hoezo moet er over meerdere dagen worden gespeeld als het aantal deelnemers zo gering is. Begin bij het begin. best of 5, knock out. Het zelfde systeem wat we vroeger speelde op de holland snooker ranking. Waarom wordt alles zo moeilijk gemaakt.Even een objectieve mening:-)) Groet, Raymon

      /  
    1. ReneD

      Faab jongen, da’s lang geleden!
      Klinkt leuk, maar houd er wel rekening mee dat heel veel snookerzalen (als ze al niet op de fles zijn gegaan) behoorlijk wat snookertafels hebben ingeruild voor ander vertier (pool). Dat maakt het wel lastig om een toernooi op 1 dag af te ronden, of je moet idd de meeste rondes over de best of 3 laten spelen.

        /  
  18. Joris

    He Faab! Doe jij dan ook weer mee?!

      /  
  19. raymon fabrie

    Dikstra!!!!! hoooooeeeee is ie dan?

    Maar als ik het goed begrijp, zijn het aantal deelnemers niet zo schrikbarend dat je daar persè twee dagen voor nodig hebt. In de tijd dat ik nog speelde werkte dit super goed. Hou het simpel, en probeer op deze manier het aantal deelnemers weer uit te breiden. A, B en C-Ranking toernooien. C-rankings regionaal, en daar de B en A toernooien promoten, hatsjikideè!!!En dan zou ik zelfs weer overwegen om te gaan spelen.

    rolatorrrrr!! groet, Faab

      /  
    1. ReneD

      Jij moet zowieso weer gaan spelen, dat zit toch in je bloed man!

        /  
    2. DCF

      Faabie!! Ik vroeg me af of Joris net zo goed bevriend is met jou zoals hij ook (en iedereen weet dat!!) met Shaun Murphy is?? Dan zullen ze dat beesten aan de bar wel van jou geleerd hebben?? Okay ouwe pikkebaas ik zie je van de week wel eff biertje!!!

        /  
      1. Joris

        Och och popie jopie Coen Fool wil ook weer iets bijdragen. Volgens mij is hij best wel een lieve jongen hoor, als je hem kent, maar dat zijn er niet zo veel. Alleen maar lopen zieken, meer komt er bij hem niet uit.

          /  
        1. DCF

          Lekker happen Joris HEERLIJK!!! En ik ben zeker een lieve jongen dat heb je heel goed gezien. Ben in ieder geval geen allemansvriend zoals jij probeert te zijn. LEKKERRRRR HAPPPEN JORIS ga zo door kunnen wij allemaal heel hard en vermakelijk om lachen GROETEN UIT DEN HAAG

            /  
          1. Nick

            lol, lieve jongen, yeah right, kan genoeg verzinnen wat wel op jou slaat…………….misschien hier een poll houden voor meest irritante speler in NL……goh wie zou er dan winnen.
            Eric, zou willen voorstellen om mensen die alleen maar afzeiken en niets zinnigs toevoegen om die te mijden…….

            PS. goed om te zien dat het NL-snooker toch nog bij veel mensen leeft

              /  
          2. DCF

            In ieder geval heb jij al de poll gewonnen voor de slechts geklede snooker speler van Nederland. En overigens vlak Maurice niet uit op zijn irritantheid want hij kan er ook wat van. Nick nogmaals de groeten uit Den Haag ook voor jou kusje. Wel leuk om te zien dat je voor je vriendje opkomt lekker HAPPEN samen gezellig!!!!

              /  
          3. Eric Willemsen

            Toe maar, gereageerd om 20.33 uur… Zo, wat mocht jij lang opblijven vanavond! Zeker omdat het weekend is?
            Ofwel: jongens, wat een kleuterniveau is dit. En als het al Haagse humor zou zijn, verzin dan eens wat nieuws. Die grap (?) met Shaun Murphy hebben we vorig jaar al gehad. Gaaaaap!

              /  
  20. MLD

    Ga lekker zelf die breedtesport regelen in je vrije tijd als je het zo goed weet allemaal en laat Simon gewoon z´n ding doen, ik ben blij dat er tenminste nog iemand iets probeert te doen om de toernooiencyclus terug op de rails te krijgen, breedtsport zal me een worst wezen zolang ik zelf nog toernooien kan spelen een aantal jaar.

      /  
    1. Ruud Klarenbeek

      Hallo Maurice, je vergeet één klein ding. Zonder focus op de breedtesport, jeugd, in het kort, nieuwe aanwas sta je binnenkort in je eentje een toernooitje af te werken of alleen met ‘oude’ mannen. Ik weet dat toernooien en ranking een belangrijk onderdeel zijn maar zonder focus op andere belangrijke zaken en door alleen korte termijn te denken zijn er in de toekomst geen spelers meer en dus ook geen toernooien.
      Dat Simon dit leuk vind en op pikt is top, dat ben ik met je eens! Alleen is de sectie verantwoordelijk voor alle aangesloten spelers en niet alleen de paar toppers en toernooi deelnemers. Dit dringt maar niet tot ze door of zoals ik al eerder opmerkte, vinden ze te moeilijk en / of niet leuk.
      En wat betreft dan ‘doe je het toch lekker zelf’. Als je goed gelezen had heb ik dit gedaan maar zonder de bond. Ik en mede bestuurders hebben dit meermaals geprobeerd, zelf door aan de sectie raad deel te nemen, maar als je zou weten hoe een chaos het bij de bond is dan zou jij je zelfs terugtrekken. Had allen verwacht van iemand als jij met een groot hart voor de sport dat je iets verder zou kijken dan alleen kortetermijn gewin.

        /  
    2. Joris

      beetje kortzichtig deze reactie! er mag best kritiek geleverd worden en alleen topsport en worst aan breedtesport is ook niet topsporter waardig, maar ieder zijn mening natuurlijk

        /  
  21. Simon

    Maurice, ik denk dat Topsport niet kan leven zonder breedtesport, dus misschien is dat wel belangrijker dan Topsport. Dus wat dat betreft geef ik bepaalde mensen best gelijk dat ze het daar steeds over hebben. Aangeven dat wat hun betreft het geld beter vanuit de Topsport naar de breedtesport kan worden overgeheveld, gaat helemaal niet op. De subsidies die verstrekt worden, moeten namelijk besteed worden aan het doel waarvoor ze binnen komen. Dit moet ook duidelijk worden verantwoord.

    Maar zelf ben ik dus niet direct met de portefeuille breedtesport bezig en daar heb ik ook geen behoefte aan.

      /  
  22. Eelco

    Door de laatste 20 jaar de breedtesport te verwaarlozen hebben we nu het ontstane probleem met de topsport! Zo simpel is het.
    Dus als je echt de sport wilt verbeteren in Nederland moet je deze houding de komende 20 jaar radicaal wijzigen. Als dat goed georganiseerd is zal er ook meer geld loskomen voor de betere spelers in snookerland. En dit is MIJN mening!

      /  
  23. MLD

    Dat begrijp ik ook wel en als dat zo is dan is dat zo, zo zie ik al 15 jaar veel dezelfde gezichten en zo nu en dan wat nieuwe,ofwel het komen en gaan proces, maar ik zie jou weer afgeven op Simon, die op vrijwillige basis het schip boven water probeert te houden en dat is niet correct, dan moet je je bij de kern van het probleem beklagen en niet telkens weer hetzelfde hier op het forum, aangezien die kern hier toch niet leest. Wat goed van je dat je het zelf ook geprobeerd hebt, maar dat heeft dus ook geen zoden aan de dijk gezet chaos of geen chaos.Lokaal goed geregeld die vereniging in Utrecht, daar zouden er veel meer van moeten zijn.
    Van iemand die je niet zo goed kent, moet je niet zomaar dingen verwachten, mijn hart ligt bij het zo als goed mogelijk uitoefenen van mijn sport en daar het maximale uithalen niet met het bezig zijn wat er tussen nu en 30 jaar aan de tafels staat etc., daar zijn bestuurders voor en of die nou slagen of falen is niet aan mij…als ik kan helpen dmv demonstraties e.d. zou ik nooit laten afweten, maar in die trend eindigt mijn bijdrage daaraan toch wel een beetje.Alsof bv. Wilfred Dijkstra (iemand die een groot hart had voor zijn sport) nu nog mee bezig is met het verder kijken van, het leven gaat altijd weer verder ook zonder snooker.

      /  
  24. Nick

    Eric , je weet mijn mening, maar vond dat t keertje tijd werd om op die zielige reactie elke keer te reageren, het voegt gewoon niets toe, vandaar……we moeten mede door jou blij zijn dat het eindelijk actueel word gemaakt, dus van harte roep ik iedereen op om een normale reactie te geven, zodat we ook daadwerkelijk verder komen

    Vriendelijke groet, Nick

      /  
  25. MLD

    Coentje, wil je mij er effe buiten laten vriend.En @Nick,dat jij een persoon iemand irritant vind, wil niet zeggen dat diegene ook meteen als winnaar uit de bus komt als meest irritante snookerspeler.Ik zeg dat Coen bij eigenlijk iedereen wel geliefd is,kan me ook niet anders voorstellen,want qua socializing zijn er in ons kleine snookerlandje maar weinig mensen die kunnen tippen aan hem, eerlijk, druk,altijd positief ingesteld en recht voor z’n raap,maar ja er zijn altijd mensen die de waarheid niet aankunnen en maar daar hebben we .. aan.
    @Eric ik kon m’n vriend natuurlijk niet alleen laten hé in deze ennuh die Shaun Murphy grap blijft ‘t toch wel doen hoor en hij werkt ook gewoon nog steeds!!!LEKKER BEESTEN!!!!

      /  
  26. Tommy Meyer

    Lekkkkkker Happpeeeennn met ze allen !!!!!!!!!!!! Lekker bezig allemaal hier op snooker blog gaat goed zo te zien de liefde onder de spelers is nog altijd erg aanwezeig fijn om dat te weten ! Groeten uit Den Haag .
    Ow ja . . . Die Shaun Murphy grap die houden we er lekker in !!

      /  
  27. Eelco

    Hey Tommy wat heeft Arya gisteren gedaan tegen Gerrit?

      /  
    1. MLD

      Arya verloor 4-0 van Gerrit , Tommy won 4-1 dus dia gaat zondag verder .

        /  
  28. Eelco

    En jij natuurlijk nog een paar ronden verder gekomen?

      /  
  29. MLD

    VOOR IEDEREEN MET GEZOND VERSTAND VAN SNOOKER EEN TOP IDEE: wat dachten jullie hiervan…elke maand een bonustoernooitje van 15 á 20 Euro per persoon best of 1 knockoutsysteem…iedereen kan winnen van iedereen…al het inschrijfgeld is prijzengeld en alleen voor de finalisten, bv. bij 100 inschrijvingen = 1500 Euro 1000 voor de winnaar en 500 voor de nr. 2…als je met dit systeem nog geen 100 man kan trekken, weet ik ‘t echt niet meer…deel je mening zou ik zeggen.

      /  
  30. Eelco

    Laatste vrijdag van de maand in Delta
    50 euries inschrijfgeld winnaar blijft staan
    In het rookhok
    wie durft

      /  
  31. Jake Sully

    Beste leden van de jarhead clan,

    het is mooi om te zien dat meerdere mensen kwaliteit waarderen van een andere kaliber die Gerrit de laatste tijd vertoont.
    Des al niet te min moeten we ook even kritisch zijn, ik vind namelijk (en ik respecteeer gerrit heel erg overigens) dat het niet eerlijk is als je alle geld en aandacht op één speler gaat zetten.
    Gerrit behoort tot de besten aller tijden in NL maar als jullie beweren dat hij top 32 v.d Main Tour waardig is dan zou hij nagenoeg ELK toernooi waar die aan deelnam in NL moeten winnen laat staan, en dan heb ik het NK 2008 nog zelfs er buiten gelaten.

    Steun gerrit prima, maar ga nou niet uitspraken doen jaa in een jaar of 2 staat ie in de top 32 dat is onzin, neem nou iemand als Mark Selby, of Neil Robertson weten jullie hoe lang zij al pro zijn en pas de afgelopen 4 jaar aan het bloeien zijn??

    ER zijn tal anderen die een kans horen te verdienen daar gaat het om, en niet alleen één iemand want een Roy Stolk is miss wel de beste break builder van NL,

    wie kennen jullie die in een best of 19, 8 centuries achter elkaar schiet en nog twee dikke frame winners?

    verdient zo’n iemand niet hetzelfde financiële steun??

    think straight members and don’t forget to cue straight!

      /  
  32. Beste Vriend

    Lijkt erop dat je veel ballen voor Roy hebt moeten rapen…Gerrit domineert al drie jaar in Nederland even niet opgelet?Hij heeft niet de mogelijkheid om z’n droom na te streven en heeft in tegenstelling tot bv. Roy geen kinderen en dus geen extra verantwoordelijkheden en zou er dus nog helemaal voor kunnen gaan met de juiste middelen…maar binnen twee jaar top 32 waar staat dat dan weer? Het jaar na het handhaven zo snel mogelijk richting top 40 wordt verondersteld, lijkt me dat Robertson en Selby ook ongeveer twee jaar nodig hadden om rond de 40ste plek te staan, zij bloeien nu in de top 10 vanwaar die vergelijking?Lees eerst de reacties goed ontleed ze desnoods voordat je de clan probeert te dissen en punten wil scoren op blog…hou je kin op de keu en doe je witte handschoentjes aan als je tegen Roy speelt verder gaan we na goed overleg te hebben gehad met andere clanleden hier niet over in discussie.De groeten.

      /  
    1. Jake Sully

      als hij zo erg domineert, waarom wint Stefan Mazrocis elke toernooi waar die aan deelneemt????

      Laat ik het je anders voorleggen zolang je niet in staat bent om iemand als Stefan Mazrocis 9 van de 10 keer er hard af te schieten kan je miss wel main tour level hebben maar nooit van je leven het niveau van een top 40 speler, Ter info ik heb voor gerrit meer geraapt dan Roy dus ik weet wat die jongen kan.

      Maar hij is niet de enige die potentie heeft en een kans verdient!
      Hij heeft ter vergelijking met vele anderen één ding zwaar in zijn voordeel en dat is zijn mentaliteit maar als je het hem zelf vraagt zal die waarschijnlijk zelfs mee eens zijn dat er ook anderen rond lopen die zo’n kans mogen en zelfs horen te verdienen!

        /  
  33. Beste Vriend

    Jake, je hebt helemaal gelijk…alleen snap je het niet helemaal, maar zoals we al lieten weten, we gaan niet verder in discussie…Stefan rules!

      /  
  34. Wai-Lok

    Hey Jake “”The Avatar”" Sully of is het gewoon SUL … ben jij een beetje in de war met wielrennen of schaatsen ofzo want van snookeren heb jij de ballen verstand !! Komen die namen die hier vermeld worden , Stefan,Gerrit,Maurice,Roy, soms ook in andere sporten voor ofzo want ik geloof dat jij het niet snapt maar dat maakte MLD al beoorlijk duidelijk geloof ik . . . En jij ? Wie ben jij dan ? Behalve ontzettend lelijk en voorlopig nog niet geboren ?! Wat was het 21 honderd en nog wat ? Anyway , die jarhead clan waar je het over heb , ben je die zelf begonnen ofzo , heb er anders nog nooit van gehoord . . . Het beste heh !!!

      /  
  35. Wai-Lok

    En trouwens Beste Vriend , wie je ook ben , ik zie jou naam ook nergens staan zal ook wel weer met die jarhead shit te maken hebben .

      /  
  36. Wai-Lok

    Ow excuses wil MLD nergens in betrekken blijkt dat het meneer Beste Vriend weer was die jou een beetje aan liep te vallen !

      /  
  37. Eric Willemsen

    En bedankt maar weer. Topic closed!

      /  

Reageren is uitgeschakeld