Bekercompetitie start met 67 teams

logo knbbDe uitgestelde bekercompetitie voor tweede- en derdeklassers gaat komende zaterdag van start. Verdeeld over 17 regionale mini-toernooitjes spelen in totaal 67 teams om een plek in de volgende ronde.

Dat heeft de KNBB bekendgemaakt. Kijk hier (Excel) voor de teamindeling en de speellocatie per poule. En hier vind je meer info over het verdere verloop van de bekercompetitie.

De eerste bekerronde werd eind oktober uitgesteld nadat 23 van de 81 aanvankelijk aangemelde teams zich hadden afgemeld. Vooral de zaterdag als speeldag bleek een struikelblok voor veel teams, die hun reguliere competitie immers op doordeweekse avonden afwerken.

Lang niet iedereen die normaal zijn snookerpartijtjes op pakweg dinsdagavond speelt, kan of wil ineens ook in het weekend gaan spelen. Dat kan natuurlijk zowel werk- als privéredenen hebben.

Tegen die achtergrond vind ik de uiteindelijke deelname van 67 teams uit de 2e en 3e klasse nog heel behoorlijk.

Overigens, het aantal teams per regio geeft volgens mij wel een aardige indicatie waar momenteel in Nederland het meest gesnookerd wordt:

> Zuid-West: 35 teams
> Noord-West: 11 teams
> Midden en Zuid-Oost: beide 8 teams
> Oost: 5 teams

Lees ook:Bekercompetitie uitgesteld na talloze afmeldingen
Lees ook:Vernieuwde bekercompetitie van start
Lees ook:Snooker NL (deel 2): De bekercompetitie
Lees ook:Bekercompetitie blijft op zaterdag
Lees ook:Tegen beker weten in

11 reacties op “Bekercompetitie start met 67 teams

  1. Martin

    Nou,we hebben de mail binnen over de beker.Moet ik nu nog serieus reageren op deze nieuwe formule.De KNBB blijft doof voor kritiek van haar leden en drukt deze onzinnige verandering er gewoon door.Waar blijft de charme van het knock-out systeem?Had het gewoon gelaten zoals het was.Ik ken alvast 1 team dat niet meedoet met deze flauwekul.Een verandering van wat goed was is zelden een verbetering!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ruud Klarenbeek

      Mee eens. Ons team heeft ook geen kans om deel te nemen daar de meeste een gezin hebben en / of werken op zaterdag. Helaas is elke reactie naar de bond gericht aan dovemansoren. De bonden, zowel de DBSA als KNBB, nemen zelfs niet meer de moeite te reageren op een zeer uitgebreide email waarin ik mijn onderbouwde visie deel. Dit geeft exact weer hoe de bond tegenover hun leden staat.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark Koppert

        Dat klopt. Wij hebben ons team wat dat betreft teruggetrokken. Twee maal een mail naar de bond gestuurd, twee maal geen antwoord gehad.
        Moet ik hier nog meer op zeggen?

          /   Beantwoorden  / 
  2. Eelco

    Ruud Hudepohl 030-6008402
    [email protected]
    Teamcompetities
    Sectie Driebanden: Nationale Teamcompetitie
    Sectie Snooker: Nationale Team- en Bekercompetitie
    Sectie Carambole: Nationale Topteamcompetitie
    Nationale Kader- en Kaderbekercompetitie
    Landsfinale
    Eerste aanspreekpunt bestuur sectie Driebanden

    Ruud is volgens mij bij de KNBB het aanspreekpunt!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark Koppert

      Dat klopt Eelco, echter hij is juist degene die niet reageerde op de mail.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ruud Klarenbeek

      Hoi Eelco, heb bewust mijn uitgebreide brief gestuurd aan beide besturen, dus zowel van de DBSA als KNBB. Als de bestuurders op een lange brief met daarin een onderbouwde weergave van waar ik denk dat het fout gaat en met punten waarmee ik denk (lees goed, is mijn mening) zaken verbeterd kunnen worden naast zich neerleggen dan is dit in en in triest. Ze hebben niet eens de beleefdheid een reactie te sturen. Het probleem is en blijft dat de verkeerde personen nog steeds de dienst uit maken. Dit zijn al veel te lang dezelfde personen welke in het verleden al hebben laten zien niet echt met andere ideeën, visies en kritiek om te kunnen gaan. Ze zijn meer bezig met zichzelf te profileren en zorgen dat ze op hun stoeltje kunnen blijven zitten. Als we de ego’s nu eens op de achtergrond zouden laten en deze energie in de toekomst van onze mooie sport zouden steken dan hebben we nog een kans uit het dal te komen al is het wel duidelijk dat de situatie van de jaren 80-90 nooit meet terug zal komen (helaas).

        /   Beantwoorden  / 
  3. Eelco

    Misschien is het een goed idee om van je brief een OPEN brief te maken op dit forum?
    En daarbij een oproep te doen aan meer spelers om via deze weg ook hun beklag (of opmerkingen) bij de bond te doen.
    Het is tegenwoordig niet makkelijk om een aantal goede en gemotiveerde vrijwilligers bij elkaar te krijgen die hun schouders er onder willen zetten. Dit is denk ik ook een maatschappelijk probleem. Zelf ben ik er voorstander van, gezien de ontstane situatie om ook een stuk verantwoordelijkheid te leggen bij de tafel eigenaren, die groep wordt ook steeds kleiner en minder gemotiveerd (en stiller).
    Je zou denken dat de KNBB de samenvoeging zou aangrijpen om alle aandacht en inzet dit jaar bij de organisatie en opzet van de snookersport zou leggen. Het tegendeel lijkt echter het geval! Ik zou dan ook bv de mening en visie van Willem La Rieviere en Ruud Hudepohl op dit forum horen!
    En leden van de sectie snooker!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ruud Klarenbeek

      Hoi Eelco, bij deze. Opmerking. De mail is reeds juni 2008 gestuurd naar aanleiding van het verzoek door de DBSA om input / feedback. Heb deze daarnaast, daar er reeds signalen waren omtrent het mogelijk samengaan van de bonden, een kopie gestuurd naar het bestuur van de KNBB met als aanvulling dat ik hoop dat de groei van de sport, ongeachte welke bond, weer de aandacht zal krijgen.
      —————————————————————————————————————
      Beste Bestuurders,

      Ondanks dat ik niet deelneem aan ranking en reserve ben voor de competitie, dus eigenlijk alleen lid, wil ik toch even wat terugkoppeling geven omtrent het eerste jaar van de DBSA. Dit daar ik al vanaf het eerste jaar georganiseerde snooker in Nederland mee loop heb ik al veel bonden, opzetten en ideeën heb zien gaan en komen. Daarnaast, in mijn huidige rol als bestuurder en oprichter van Snookervereniging Utrecht, gaat er veel van mijn vrije tijd zitten in onze club en dus de mooie sport genaamd snooker.

      Laat ik bij het begin beginnen. Ik heb vanaf dag één de oprichting van de DBSA ondersteund en ook al is er zeker ruimte voor verbetering is het erg te waarderen dat er mensen zijn met een snookerhart die hier veel van hun kostbare vrije tijd bereid zijn in te steken.

      Snooker is in Nederland helaas een kleine sport en vandaar dat ik er met mijn pet niet bij kon dat een log orgaan als de KNBB de beperkte financiële middelen op soupeerde met zaken welke niets aan de sport en zijn groei bijdragen. Ik bedoel hiermee een duur kantoor, vaste medewerkers en tripjes naar internationale toernooien en WSA meetings. Ik begrijp dat de KNBB een groot orgaan is door het aantal vertegenwoordigde biljart sporten maar dit rechtvaardigt geenszins dat de beperkte financiële middel wegstromen in een bodemloze put.

      Het was dus goed te zien dat er een groep mensen bereid waren hier mee aan de slag te gaan met als doel de mooie snookersport weer op de kaart te zetten. Dit kan ik zeggen is op een aantal punten zeker gelukt.

      Waar zie ik punten van verbetering / aandacht. Het is triest te zien dat het niveau steeds verder terugloopt en dat de top nog steeds voor een groot deel bestaat uit oud gediende. Dit geeft een belangrijk punt aan van aanwas van nieuwe jonge spelers. Deze verjonging vindt helaas niet echt plaats al heeft dit meerdere oorzaken. Dit heeft met de hoge prijzen te maken maar ook met de ondersteuning van deze jonge enthousiaste spelers. Binnen onze club hebben we een aantal spelers welke pas sinds kort de snookerkue hebben opgepakt na altijd alleen pool te hebben gespeeld. De reden dat ze dit nu doen is daar wij een betaalbaar lidmaatschap bieden en training. Dit geeft aan dat er wel degelijk belangstelling is voor onze mooie sport.

      Met deze ervaring zou ik de bond ook willen vragen dit één van de belangrijkste punten te maken in jullie programma. Om de sport te behouden en zonnige toekomst te bieden moet er nieuw spelersbloed in de sport gaan stromen. Dit kan alleen als hier actief met locaties en bonden aan word gewerkt. Begrijp goed dat dit voor de locaties ook een commercieel belang is daar anders er in een aantal jaar niet veel mensen zullen zijn welke de sport zullen beoefenen. Ik ben er dus van overtuigd dat ze zeker open zullen staan om samen met de bonden hier invulling aan te geven. Natuurlijk betrek ik dit ook direct op mijn club daar wij goede initiatieven zeker bereid zijn te ondersteunen.

      Naast de aanwas van nieuw bloed ook nog een paar andere kleine punten ter overweging.

      Competitiewedstrijden
      - 3 frames tegen 1 tegenstanders vanaf 1e klasse. Dit bevordert het spel en niveau en dus plezier.
      - Gelijk aantal teams per poule. De split van eerste en tweede helft voor poules met maar 4-5 teams komt het plezier niet ten goede. Zeker op het recreatieve niveau.
      - Minder niveaus – Hoofd, eerste en tweede divisie. Mogelijk ook een derde divisie maar zeker niet meer.
      - Mogelijkheid voor spelen in het weekend

      Senioren ranking – Probeer alles op 1 dag af te werken. Nu is de ‘finale’ dag niet erg gezellig door dat er maar een paar spelers hoeven deel te nemen. Dit haalt veel van de sfeer weg en streeft het doel van deze ranking voorbij.

      Jeugd ranking – Moet meer aandacht krijgen en jeugd moet actief gestimuleerd worden deel te nemen.

      Dit zijn maar een paar punten en zeker niet mijn volledige lijst. Ik ben altijd bereid mijn ideeën en ervaringen te delen maar zoals jullie begrijpen niet in staat om naast mijn drukke internationale baan, bestuursfunctie binnen onze vereniging tijd vrij te maken om actief deel uit te gaan maken van de DBSA.

      Ik wil jullie voor ik afsluit even bedanken voor jullie inzet en goede initiatieven. Ik hoop dan ook met heel mijn snookerhart dat jullie voldoende adem hebben om in de komende jaren de puntjes op de i te zetten en de mooie snookersport voor Nederland te behouden.

      Met vriendelijke groet,

      Ruud Klarenbeek
      Oprichter en Penningmeester Snookervereniging Utrecht.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Prima brief Ruud.Ben het ook eens met deze punten.
        Wat niemand echter aangeeft is dat het snooker geen verspreide sport meer is in Nederland.Ik ben ook iemand die al 20 jaar snooker speelt en destijds zeer regelmatig deelnam aan toernooien.Deze toernooien worden echter bij voorkeur gespeeld in die delen van Nederland waar het voor spelers uit m.n. het oosten en noorden van het land niet echt aantrekkelijk is om lange afstanden te rijden.Ik begrijp best dat er niet zoveel spelers c.q. teams uit deze regio’s actief zijn.Maar dat is vooral de schuld van de KNBB die deze regio’s na verloop van tijd totaal niet meer serieus nam.Je maakt mij niet wijs dat al deze teams totaal niets meer met snooker hebben.Trouwens,als ik al mee wil doen met een seniorentoernooi moet ik eerst een voorronde spelen.Ronduit belachelijk!!!Je gaat toch geen twee,als je je plaats,keer rijden om mee te mogen doen.Het nivieau is niet zo geweldig,we spelen niet in de championsleague.Kortom,probeer eens wat te doen aan de die centralisatie van onze mooie sport.Maar ja,mijnheer Huhepohl en consorten,zijn nog steeds doof voor argumenten.Met deze figuren aan het bewind wordt het,vrees ik,geen succes.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ruud Klarenbeek

          Martin, is goed te zien dat er meer mensen zijn de sport een warm hart toedragen.
          Om deze problemen aan te pakken ben ik met onze club reeds met andere verenigingen en centra in gesprek om onderling uitwisselingen / toernooitjes te organiseren. Reeds met Wilnis gedaan en met Woerden data aan het afstemmen. Blijkt dus zeker nog wil en interesse te zijn, ook vanuit de commerciële lokalen.
          Ik zou willen dat ik per jaar 50.000 euro te besteden had. Dan was het optuigen van een goede competitie en toernooitje geen probleem. Helaas zijn de middelen in bezit en onder controle van de bond en dat staat gelijk aan de draaikolk die je krijgt als je een wasbak leeg laat lopen :-)

            /   Beantwoorden  / 
  4. DCF

    En nu nog wat ander nieuws Maurice is door naar de knock out fase van het wk in India!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.