Snooker NL (deel 2): De bekercompetitie

logo snooker nlHier is deel 2 van de rubriek Snooker NL, waarin we discussiëren over de toekomst van het snooker in Nederland. Dit keer gaan we het hebben over de bekercompetitie.

Wat vind jij van de nieuwe opzet? Het poulesysteem waarbij tweede- en derdeklassers elkaar op zaterdag ontmoeten? De latere instroom van de topteams? Heb jij suggesties voor verbeteringen?

Praat mee en geef je mening over de bekercompetitie als reactie onderaan dit bericht. 

In de eerste aflevering vorige week hebben we naar mijn idee constructief gesproken over de ranking (opzet, punten, ranglijst). Iedereen kan de reacties en suggesties hier nog eens nalezen.

Natuurlijk komt hier niet één nieuw, perfect rankingsysteem uit naar voren waarmee iedereen gelukkig is. Zo’n systeem bestaat namelijk niet. Wel zijn er zinvolle aanzetten tot verbetering gegeven.

Wat mij in elk geval is opgevallen, is dat veel samenhangt met communicatie. Dat is een apart discussiepunt voor een latere aflevering van deze rubriek, maar is ook weer niet los te zien van de andere thema’s.

Veel onvrede, met welk systeem dan ook, komt immers voort uit niet of te laat informeren. Terwijl de (technische) mogelijkheden om iedereen up to date te houden vandaag de dag beter zijn dan ze ooit waren.

Lees ook:Snooker NL (deel 1): De nationale ranking
Lees ook:Snooker NL (deel 4): Communicatie
Lees ook:KNBB stelt 10-delige toernooiserie voor
Lees ook:Vernieuwde bekercompetitie van start
Lees ook:Wat vind jij van de Dutch Snooker Cup?

4 reacties op “Snooker NL (deel 2): De bekercompetitie

  1. Ruud Klarenbeek

    Het mooie van de ‘oude’ opzet van de beker was dat er op een doordeweekse avond gespeeld werd en dat de eerste rondes de lager geplaatste teams tegen elkaar uitkwamen waardoor een ieder de kans had één of meerdere rondes door te komen.

    Nu de opzet is gewijzigd en er op zaterdag gepeeld word in een poule systeem haken veel teams af. Een groot deel van de deelnemers in de competitie spelen snooker nl alleen voor hun plezier en daar past het spelen op een zaterdag niet bij. Daarnaast door de poule opzet houd dit in dat je direct een hele dag en als je pech hebt zelfs de avond op zal moeten offeren.

    Tevens heeft de poule opzet voor hogere teams het voordeel dat ze zelfs bij een onverwacht verlies toch de boel nog recht kunnen trekken. Dit is heel jammer daar het mooie van knock-out is dat als je een tegenstander onderschat je gelijk op de wel bekende blaren komt te zitten. Nu niet meer en dit druist tegen het mooie in van een beker competitie.

    Dus in het kort. Op zaterdag spelen en in poules is geen verbetering en dit is direct te zien aan de beperket deelname. Had voorkomen kunnen worden door eerst met de teams te overleggen ipv zoals nu gebeurd is weer iets dat goed was om zeep te helpen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    In de oude situatie had het “mindere” team ook altijd het thuisvoordeel wat in een best-off 1 situatie natuurlijk ook interessant is. En volgens mij vinden de mindere teams het ook leuk om eens een topteam op bezoek te krijgen.
    Net als de nieuwe GP opzet is deze nieuwe bekeropzet net iets te rigoreus gebleken. De KNBB heeft al moeite genoeg om het snooker weer allemaal op te pakken gezien de gebrekkige communicatie. Dus onverstandig om dan alles direct onaangekondigd te veranderen. Er is nu te veel kritiek en als men vantevoren had geinventariseerd bij haar leden was het niet fout gelopen.
    Ik ben overigens niet in staat om suggesties te doen zonder te weten om welke teams het nu nog gaat. Er is geen inzicht in uitslagen, net als voor de ranking geldt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    Eigenlijk heb ik mijn mening al regelmatig gegeven over die belachelijke verandering in het bekertoernooi.Maar ik wil nogmaals aangeven dat ik de KNBB niet al te serieus meer neem.Ik zie totaal geen verbetering met deze nieuwe opzet en vooral het feit dat het op zaterdag is begrijpt waarschijnlijk niemand.De oude bekerformat met knockout en gewoon doordeweeks had alles.Wie zit er nu te wachten om een hele zaterdag te spenderen aan het snooker.En dan hebben ze ook nog het lef om afgelopen zaterdag de bekerronde af te gelasten.Kom nou niet met zo’n smoes als je geen planning kunt maken.In de eredivisie werden doodleuk wedstrijden gespeeld ondanks het slechte weer.Het is,ondanks allerlei mooie beloftes,nog niet geweldig wat de KNBB klaarmaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. DdH

    De basis is gewoon de communicatie die mis loopt. Ik denk dat alles heel anders zou lopen als er op tijd zou worden gecommuniceerd. Tuurlijk is de beker zoals het nu is (op die zaterdag) geen verbetering volgens mij, maar daar is vast weer een ander juist wel weer blij mee (dus naar wie luister je misschien idee voor een enquete !).
    Als je voor de kerst had geweten dat je afgelopen zaterdag beker had moeten spelen en je wist waar en tegen wie denk ik dat er een stuk minder negatieve geluiden te horen zouden zijn.
    Mij zit dat eigenlijk het meest dwars hoe het nou in vredesnaam mogelijk is om informatie niet bijtijds vrij te geven, rankingstanden, uitslagen, inschrijvingen waar blijven ze.
    Waar blijven de mailtjes met aankondigingen, promotie, resultaten. Begin daar nou eens mee, zorg dat mails uiterlijk 2 weken voor aanvang van een evenement (wat dat dan ook is) de deur uit gaan. En niet 1 mailtje maar doe dan elke 3 dagen een update mail er uit. Geef mensen minimaal een week tot 10 dagen de tijd om in te schrijven, zorg dat je de resultaten binnen een week op de (te verbeteren) site hebt staan.
    Zoals ook al eerder is opgemerkt, zou ik wel eens willen zien waar onze contributie aan besteed wordt op dit moment, want het is niet ten goede aan het snooker zo lijkt het. Ik merk dat ik verval in herhaling dus ik laat het hier maar bij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.