Vernieuwde bekercompetitie van start

logo knbbDe KNBB heeft de poule-indeling (Word) van de vernieuwde bekercompetitie bekendgemaakt. Volgens de kalender vindt de eerste bekerronde voor 2e en 3e klasse-teams komende zaterdag plaats.

In de nieuwe opzet spelen alle drie of vier teams uit één poule op een centrale locatie tegen elkaar. De twee teams met de meeste punten aan het einde van die speeldag bekeren verder. De speellocaties worden in de loop van de week bekendgemaakt.

De bekercompetitie start met 81 teams verdeeld over 21 regionale poules. Uiteindelijk plaatsen zich acht teams voor de play-offs halverwege het seizoen. Deze acht teams kwalificeren zich ook voor de nationale bekercompetitie.

Die wordt in de tweede seizoenshelft afgewerkt en daaraan doen dan ook de eredivisie-, hoofdklasse- en 1e klasse-teams mee.

Ook die bekercompetitie eindigt met een play-off-ronde met de acht overgebleven teams.

Lees ook:Bekercompetitie blijft op zaterdag
Lees ook:Bekercompetitie uitgesteld na talloze afmeldingen
Lees ook:Bekercompetitie start met 67 teams
Lees ook:Nieuwe opzet teamcompetitie
Lees ook:Play-off voor kampioenen van hoofdklasse

Eén reactie op “Vernieuwde bekercompetitie van start

  1. Martin

    Wat was er mis met de bekerronde doordeweeks af te werken?De KNBB neemt maar aan dat iedereen kan of wil in het weekend.En zijn de zaalhouders hier ook blij mee.Ik denk niet dat veel spelers hun vrije zaterdag zomaar op gaan offeren.Typisch KNBB om dit soort onzinnige veranderingen er door te drukken.Ik vind het helemaal niks en behoorlijk arrogant.Waarom is er niets overlegd met de teams?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.