Bekercompetitie blijft op zaterdag

logo knbbDe vorige week afgelaste openingsronde van de bekercompetitie voor teams uit de tweede en derde klasse wordt nu op 21 november gespeeld, zo blijkt uit een nieuwsbrief die de KNBB vanmiddag heeft verzonden.

Daarmee houdt de bond vast aan de bekritiseerde zaterdag als speeldag. Tweede- en derdeklassers spelen hun reguliere competitie op doordeweekse avonden en veel teams kunnen of willen niet op zaterdag spelen.

De eerste bekerronde werd afgelopen week afgelast nadat 23 van de 81 teams zich hadden afgemeld.

De openingsronde wordt gespeeld in 21 regionale poules van vier (of drie) teams. De KNBB zoekt nog speellocaties in den lande voor deze poulewedstrijden.

De beste ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde. Uiteindelijk blijven acht teams over. Zij spelen een nationale play-off en kwalificeren zich voor het hoofdtoerooi van de beker.

Dat start op 27 maart en daaraan doen dan ook de eredivisie- en hoofdklasseteams mee. De grote bekerfinale staat voor 5 juni gepland.

Overigens is het bekertoernooi van afgelopen seizoen nog steeds niet afgerond. De KNBB zegt nu na te denken over een opzet om dat toernooi dit najaar alsnog uit te spelen met de overgebleven teams.

Lees ook:Vernieuwde bekercompetitie van start
Lees ook:Bekercompetitie uitgesteld na talloze afmeldingen
Lees ook:Bekerfinale, NK Teams & Supercup
Lees ook:SnooKort: Snooker in Nederland in juni
Lees ook:Tegen beker weten in

Eén reactie op “Bekercompetitie blijft op zaterdag

  1. Martin

    Hoeveel signalen heeft de KNBB eigenlijk nodig?Was het feit dat zoveel teams afhaakten niet duidelijk genoeg?Blijkbaar neemt de KNBB haar leden totaal niet serieus.Eens kijken hoeveel teams er nu niet meedoen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.