Nieuwe opzet teamcompetitie

De KNBB-sectie snooker komt met de opzet voor het nieuwe competitieseizoen:

De Sportcommissie heeft zich de afgelopen dagen, bijgestaan door bestuur en zaalhouders, gebogen over de competitieopzet voor het seizoen 2014/2015. Helaas worden we ook dit jaar weer geconfronteerd met een kleine terugname van het aantal teams waardoor de problematiek ten aanzien van de reisafstanden nóg actueler wordt.

logo knbb

De voorlopige conclusie is dat daar waar in het verleden, bij groei van het aantal teams, het aantal divisies is toegenomen er wellicht eerder besloten had moeten worden een of meerdere divisies af te schaffen op het moment dat het aantal teams afnam. Door de huidige divisie-indeling toch in stand te houden werden de reisafstanden navenant groter. Omdat de reisafstanden voor de meeste teams een belangrijk issue is, is besloten de competitie-indeling voor het komend seizoen als volgt aan te passen.

De Hoofdklasse en Eerste klasse worden samengevoegd tot één gecombineerde klasse. Hetzelfde zal gaan gebeuren met de Tweede- en Derde klasse die tot één klasse zal worden teruggebracht.

Daarnaast krijgt de competitie een nieuwe indeling die zal bestaan uit twee delen.

Gecombineerde Hoofd-/Eerste klasse:
- In de gecombineerde Hoofd-/Eerste klasse wordt in 6 poules gestreden met in iedere poule 7 of 8 teams.
- In elke poule wordt in de periode september-februari een enkele competitie (tegen elke tegenstander één keer thuis en één keer uit) gespeeld.
- Vervolgens worden de nummers 1 en 2 per poule én de vier beste nummers 3 (in totaal 16 teams) ingedeeld in twee poules van 8 teams. De overige teams worden ingedeeld in vier poules van 8 teams. In de periode maart-juni wordt daarna in elk van deze poules een halve competitie (tegen elke tegenstander één keer thuis of één keer uit) gespeeld. De poulewinnaars van het tweede deel van de competitie plaatsen zich voor het NK Teams op 20 en 21 juni 2015.

Competitieposter

De oproep van de KNBB toen de inschrijving net geopend was

Gecombineerde Tweede-/Derde klasse:
- In de gecombineerde Tweede-/Derde klasse wordt de competitie begonnen met 5 poules van ieder 7 of 8 teams.
- Ook in deze klasse wordt in elke poule, gedurende de periode september-februari, een enkele competitie gespeeld.
- De nummers 1, 2, en 3 én de beste nummer 4 (in totaal 16 teams) worden vervolgens ingedeeld in twee poules van 8 teams. De overige teams worden ingedeeld in drie poules van 8 teams. De opzet van het tweede gedeelte van de competitie is hetzelfde als bij de gecombineerde Hoofd-/Eerste klasse. In de periode maart-juni zal gespeeld worden in een halve competitie. De poulewinnaars hiervan plaatsen zich eveneens voor het NK Teams op 20 en 21 juni 2015.

Op deze manier tracht de Sportcommissie aan de grootste wens van de teams, het beperken van de reisafstanden, tegemoet te komen. Vooralsnog is deze nieuwe competitieopzet alleen van toepassing op het seizoen 2014/2015. De Sportcommissie zal in de loop van het seizoen de ervaringen van de teams inventariseren om op grond daarvan een en ander voor de toekomst te evalueren.

Mocht u tegen dit voorstel zijn dan verzoeken wij u dit voor dinsdag 2 september, 14.00 uur schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te maken via een email naar [email protected]. De Sportcommissie zal zich dan over de eventuele bezwaren buigen en een definitieve beslissing nemen.

De nieuwe indeling komt zsm online.

Lees ook:Play-off voor kampioenen van hoofdklasse
Lees ook:Vernieuwde bekercompetitie van start
Lees ook:Indeling teamcompetitie “nieuwe stijl”
Lees ook:Opnieuw verandering binnen de teamcompetitie op komst?
Lees ook:KNBB vraagt input over veranderingen in de teamcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.