Jans/van Roy uitgeschakeld door kampioen uit Malta

Wendy Jans en Jürgen van Roy zijn uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap voor teams in Litouwen. Zij verloren in de halve finale van team Malta 1 met 4-1, die uiteindelijk ook de titel wisten te pakken.

(c) Monique Limbos

Van Roy won de eerste singles-partij van professional Alex Borg, waarna Jans verloor van Brian Cini. Ook de koppelpartij ging verloren, waarna bij Jans en van Roy het licht uitging. Beide verloren hun volgende singlespartijen, waardoor Malta zich mocht melden voor de finale. Jans had er gisteren natuurlijk al 17 uur topsnooker op zitten, geen schande om dan van twee spelers van dit formaat te verliezen.

Jans pakt overigens wel de hoogste break, met een 105. En dat bij de heren!

In de finale troffen zij Ierland 3, die in een slopende halve finale hun landgenoten van Ierland 2 wonnen. Ierland 3 pakte een 2-1 en 3-2 voorsprong, maar Borg en Cini bleven rustig en wisten uiteindelijk de benodigde frames binnen te halen. Met een 5-3 overwinning gaan zij de geschiedenisboeken in als winnaars van het Europees Kampioenschap teams voor heren.

Ook bij de masters grepen de Ieren naast het goud. Ierland 1, met Nigel Power en Peter Donegan verloren met 4-0 van Engeland 2, met Aiden Owens en Jamie Bodle.

© Monique Limbos

Bij de dames wist Rusland beslag te leggen op de gouden plak. Bij het EK dames hield Wendy Jans Daria Sirotina van het goud af, hier wist de Russin samen met haar landgenote Anastasia Nechaeva met 4-1 te winnen van de dames uit letland: Tatjana Vesiljeva en Anna Prysazhnuka.

Lees ook:Jans/van Roy naar halve finale, Morgan pakt zoveelste EK-titel
Lees ook:Jans verovert 10e Europese titel!
Lees ook:Jans en van Roy nog overeind op EK in Litouwen
Lees ook:Jans pakt 14e nationale titel in België
Lees ook:Moeizame start op EK in Litouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.