Jans verovert 10e Europese titel!

Wendy Jans is er gisteravond in de nachtelijke uurtjes in geslaagd om haar 10e Europese titel te winnen bij het EBSA Europees Kampioenschap in Vilnius, Litouwen. Zij versloeg in de finale de Russin Daria Sirotina.

Jans leek op weg te zijn naar een snelle overwinning, door met 3-1 voor te komen, maar de Russin gaf zich niet zomaar gewonnen. Sirotina wist zich terug te knokken naar 3-3 en naar 4-4, waarna Jans uiteindelijk toch in de zeer late nachtelijke uurtjes de titel binnen wist te halen.

Een knappe prestatie, aangezien de Belgische al sinds de vroege ochtend aan de snookertafel stond. Niet alleen voor de halve finale en finale bij de dames, maar ook voor de laatste 16-partij en de kwartfinale bij het Europees Kampioenschap voor teams, samen met haar teamgenoot Jürgen van Roy. Jans heeft in totaal 17 uur gesnookerd, met tussen de wedstrijden steeds maar 10 minuten pauze.

Voor Jans is de beloning echter mooi: dit is haar 10e Europese titel en de 4e op rij. Tevens heeft zij het IBSF wereldkampioenschap 5 maal gewonnen en staan er 14 Belgische titels op haar naam.

Vandaag spelen Jans en van Roy de halve finale voor het EK teams. Hopelijk kan België nog een gouden medaille mee naar huis nemen.

Lees ook:Jans wederom naar finale EK dames
Lees ook:Wendy Jans pakt 9e Europese titel
Lees ook:Jans/van Roy uitgeschakeld door kampioen uit Malta
Lees ook:Jans pakt 14e nationale titel in België
Lees ook:Kijktip: EK-finale met Wendy Jans live te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.