Jans en van Roy nog overeind op EK in Litouwen

Na een turbulente dag op het EK in Litouwen zien we na het optrekken van de stofwolken nog slechts twee spelers overeind staan. 

Bij de Nederlandse delegatie sneuvelde de laatste hoop bij de Masters: Joris Maas verloor met 3-0 van Kyriacos Kyriacou uit Cyprus, die nog een break  63 en een break 43 scoorde.

Bij de dames won Manon Melief bij de laatste 24 knap van de Ierse Claire Mill met 3-0, maar verloor met dezelfde cijfers vervolgens van Daria Sirotina uit Rusland.

Ook in de Belgische delegatie sneuvelde een aantal spelers vandaag. Mario van Herk verloor bij de masters van routinier Rune Kampe uit Denemarken. Ook Alain Vandersteen moest vandaag bij de laatste 32 het veld ruimen. Hij verloor met 3-1 van de Engelsman Shaun Wilkes.

Verrassende verliezer vandaag bij de masters is profspeler Alex Borg. Hij verloor ook bij de laatste 32, van Nigel Power uit Ierland. Verder was Darren Morgan hard op weg naar een 147-break, maar strandde de tig-voudig Wereld- en Europees kampioen uit Wales op de laatste groene bal.

Cathy Dehaene had bij de laatste 24 nog gewonnen van Olga Ustinova uit Rusland, maar trof vervolgens bij de laatste 16 haar landgenote Wendy Jans, die met twee 30+breaks haar plaats bij de laatste 8 wist veilig te stellen.

© Monique Limbos

In de kwartfinale trof Jans vervolgens de Letse Tatjana Vasiljeva, die danig tegenstand bood en voor het eerst dit toernooi Jans op een achterstand wist te zetten. Ondanks twee dertigers van de titelverdedigster wist Vasiljeva met 2-1 voor te komen, maar met een 45- en een 30-break wist Jans de wedstrijd toch naar zich toe te trekken.

Dit betekent dat Jans, samen met haar teammaatje Jurgen van Roy, als enige nog overeind staat. Jans treft morgen om 11.00 uur Nederlandse tijd Anastasia Nechaeva uit Rusland om uit te vechten wie van deze twee dames naar de finale mag.

Bij het Europees Kampioenschap teams van de EBSA spelen Jans en van Roy ook nog mee om de prijzen. Bij de laatste 16 treffen zij het sterke 1e team van Polen, met Kacper Filipiak en Mateusz Baranowski, de kersverse Europees Kampioen 6-reds.

Lees ook:Jans wederom naar finale EK dames
Lees ook:Jans/van Roy uitgeschakeld door kampioen uit Malta
Lees ook:En ook bij de dames een zustermoord op het EK
Lees ook:Moeizame start op EK in Litouwen
Lees ook:Wendy Jans Belgisch Kampioene 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.