Poll: Trump terechte No. 1 (als hij het wordt)

Een overgrote meerderheid van de lezers van snooker.blog.nl vindt dat Judd Trump de terechte nieuwe nummer 1 zou zijn.

De wereldranglijst wordt begin november na afloop van het International Championship bijgewerkt. Trump, John Higgins en Mark Selby zijn nog in de race voor de koppositie.

In onze poll zegt liefst 82 procent dat Trump, als hij die race wint, terecht bovenaan staat. De overige 18 procent vindt van niet.

In de vraagstelling van de poll opperde ik dat Trump nog slechts 1,5 jaar in de echte top van het profsnooker bivakkeert, sinds zijn zege op het China Open van 2011.

Daarna haalde hij de finale van het wereldkampioenschap en won het UK Championship.

De meeste lezers vinden dat rankings niet liegen en Trump dus terecht bovenaan komt als hij nu eenmaal de meeste punten blijkt te hebben straks.

Trump zou in dat geval pas de tweede koploper ooit zijn die het WK (nog) niet heeft gewonnen. De eerste was… Selby, de huidige koploper.

Vanaf 2014 wordt de wereldranglijst op basis van het gewonnen prijsgeld opgesteld, zo heeft World Snooker een paar weken geleden aangekondigd.

Als we de huidige puntenranglijst naar een prijsgeldranking omrekenen, zouden zowel Trump als Selby nu geen kans meer maken op de No. 1-positie.

Higgins wel, net als Ronnie O’Sullivan. Dit duo bestaat dan ook precies uit de twee wereldkampioenen van de afgelopen twee seizoenen.

Binnenkort komt er weer een nieuwe poll online.

Lees ook:“Snookerij wordt weer kampioen van de Eredivisie”
Lees ook:Poll: O’Sullivan maakt favorietenrol waar
Lees ook:Poll: Judd Trump wordt vrijwel zeker nummer 1
Lees ook:Poll: KNBB-toernooien liefst op één dag
Lees ook:Poll: Ronnie O’Sullivan klopt Luca Brecel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.