World Snooker sluit vreemde deal met ticket-reseller

logo World SnookerWorld Snooker heeft een overeenkomst gesloten met Viagogo, een marktplaats waar tickets vaak tegen verhoogde prijzen worden doorverkocht.

De snookerbond deed al eerder zaken met Viagogo maar heeft het bedrijf, dat internationaal actief is, nu tot officieel “ticketing partner” benoemd.

In het statement op zijn website zegt World Snooker vanmiddag:

“The partnership will give snooker fans the chance to buy and sell tickets on viagogo’s secure marketplace with the guarantee that they will get the tickets they paid for in time for the event, even if they are sold out at the box office.”

Wat World Snooker vergeet te vermelden, is dat kaartjes bij Viagogo veel duurder zijn dan de originele verkoopprijs, en dat je een pittige “booking fee” moet betalen.

Concreet voorbeeld: koop je bij Viagogo een kaartje voor de laatste sessie van de WK-finale, dan kost je dat £195, liefst £125 méér dan de £70 die op het kaartje staat.

En daar komen de boekingskosten van £29,95 nog eens bij.

Het vreemde vind ik dat World Snooker zo de doorverkoop van tickets stimuleert. Het is voor de bond natuurlijk prettig als events helemaal “uitverkocht” zijn, maar niet als blijkt dat tickets zijn opgekocht om ze met vette winst te kunnen doorverkopen.

Daar zijn de echte fans, die voor een normale prijs naar topsnooker willen, ook niet bij gebaat. En om hén zou het World Snooker toch in de eerste plaats moeten gaan.

Lees ook:Viagogo verdacht van zwendel met WK-tickets
Lees ook:Terugblik 2010: top en flop van augustus
Lees ook:Ronnie heeft vrij vanmiddag. En de fans?
Lees ook:Q-school 2015 van start
Lees ook:Snookerfans opgelicht met kaartjes voor Higgins vs. White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.