Viagogo verdacht van zwendel met WK-tickets

logo World SnookerViagogo, de officiële “ticketing partner” van World Snooker, ligt onder vuur na mogelijke zwendel met entreekaarten voor het WK snooker.

Een Brits regionaal parlementslid, Sharon Hodgson van de Labour-partij, heeft vanochtend een onderzoek naar de kwestie aangekondigd.

Op Viagogo kunnen fans tickets doorverkopen – meestal voor reeds uitverkochte sessies en tegen een fors hoger bedrag dan de eigenlijke ticketprijs.

Nu blijkt echter een medewerkster van Viagogo zèlf het platform te hebben gebruikt om tal van kaartjes, onder meer voor de finale, tegen meerprijs door te verkopen.

Bovenop die meerprijs vraagt Viagogo ook nog hoge “boekingskosten”.

Die tickets staan op haar eigen naam. Diverse snookerfans zeggen op Twitter dat zij bij Viagogo kaartjes kochten met de naam van deze medewerkster.

De verdenking is dan ook dat Viagogo eerst zelf kaartjes bij World Snooker heeft opgekocht om ze vervolgens op de eigen website met winst door te verkopen.

Of, erger nog, dat Viagogo als een officieel partner van World Snooker een contingent tickets gewoon heeft gekregen – net als andere sponsoren dat krijgen.

En dat terwijl fans via de reguliere verkoopkanalen al snel geen tickets meer konden krijgen voor een aantal populaire sessies, waaronder de finale.

Concreet voorbeeld: een ticket voor de slotsessie van de finale kostte eigenlijk £70. Op Viagogo betaalde je daarvoor je £195 plus bijna £30 boekingskosten.

Ik heb de samenwerking (?) van World Snooker en Viagogo nooit begrepen, en schreef er bij de bekendmaking in januari al eens een kritisch blog over.

Het vreemde is dat je volgens punt 3 van de algemene voorwaarden, die achterop elk ticket staan, een kaartje niet eens mág doorverkopen.

Fans hebben hun onvrede vanochtend via Twitter kenbaar gemaakt aan World Snooker-baas Barry Hearn. Die heeft nog niet gereageerd.

Lees ook:World Snooker sluit vreemde deal met ticket-reseller
Lees ook:Snookerfans opgelicht met kaartjes voor Higgins vs. White
Lees ook:Ronnie heeft vrij vanmiddag. En de fans?
Lees ook:Kaartverkoop WK snooker 2013 start over 10 dagen
Lees ook:Run op kaarten voor WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.