Terugblik 2010: top en flop van augustus

TOP: Barry Pinches bloeit tijdens het Players Tour Championship helemaal op: de Engelse nummer 57 van de wereld, bekend vanwege zijn kanariegele waistcoats, bereikt een finale en weet een toernooi te winnen, waardoor hij lange tijd koploper van het PTC-klassement is, vóór toppers als Mark Selby of Shaun Murphy.

FLOP: Ronnie O’Sullivan blijft zonder bericht weg van de Paul Hunter Classic in Fürth, waar tegenstander Jimmy Robertson en veel fans die speciaal voor hem een kaartje hebben gekocht, vergeefs zitten te wachten. Het blijkt geen uitzondering: ook op andere PTC-events – zoals in Brugge – laat de aangekondigde O’Sullivan zijn gezicht niet zien.

…O’Sullivan stelt fans teleur die voor hem een kaartje op de PHC kochten… 

Lees ook:Selby tegen O’Sullivan in halve finales PHC
Lees ook:O’Sullivan over de 750 century’s
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop augustus
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop augustus
Lees ook:Ali Carter noemt overwinning PHC “mijn grootste titel”

4 reacties op “Terugblik 2010: top en flop van augustus

 1. Ruud K

  Over het gedrag en de instelling van Ronnie is alles al een keer gezegd. Toch nog even een korte samenvatting van wat ik er van vind.
  Ondanks zijn enorme talent mag hij niet met dit soort gedrag blijven weg komen en ik hoop dan ook dat B. Hearn hier snel actie op zal nemen net als hij binnen de PDC (Darts bond) gedaan heeft. Ronnie is een professional en dit brengt nu eenmaal verplichtingen met zich mee. Hij mag dan wel financieel ‘binnen’ zijn maar dat houd niet in dat hij zich op deze wijze mag (blijven) gedragen. Alles, en dan ook echt alles, heeft hij aan de snookersport te danken en daarvoor zou je wel wat respect, dankbaarheid en professionaliteit mogen verwachten. En als hij dit alles niet meer op kan brengen (waarom moet ik nu op eens aan Gerard Joling denken … angstig) dan moet hij zijn keu aan de wilgen hangen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. marcel van t

  ronnie blijft uniek en verdient buiten de pro toer nog genoeg!

    /   Beantwoorden  / 
 3. marcel van tongeren

  uniek ik bedoel er waren 5 zwollenaren in 1997 getuige van de maximum van ronnie waanzinnig!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ruud K

   Natuurlijk heeft hij ongelooflijk veel en een uniek talent, dat is niet de discussie. De vraag is of dat iemand die professioneel snookerspeler is zich zo mag gedragen. Ik denk dat het antwoord hierop simpel is, niet…
   Als de maatschappij zo in elkaar steek dat je door het hebben van talent je je maar mag gedragen als een verwend kind dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst. Helaas is het al zo dat extreem gedrag en misdragingen door een steeds groter deel, voornamelijk jongeren, word gezien als normaal en ‘stoer’ en ‘vet’. Persoonlijk, zal wel ouderwets zijn, vind ik dat je je op een bepaalde manier moet gedragen en opstellen. Zeker als professioneel sporter maar ook in de ‘normale’ wereld van de werkende mens en amateursport.
   Helaas is het zelfs al in de amateursport, ook in het snooker, dat er steeds minder respect getoond word. Mooi voorbeeld, spelers, zogenaamde toppers, die op toernooien tegen zwakke spelers het pack vanaf de achterkant open schieten. Dit is dis-respect en dit zouden de oude toppers (Paskal Houke, Pat Horn, Wilfried Dijkstra etc.) nooit en te nimmer in hun hoofd halen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.