Dechawat Poomjaeng, de geniale clown

Later deze maand krijgen we op snooker.blog.nl weer de traditionele terugblik met de tops en flops uit het snookerwereldje van 2013.

Vooruitlopend daarop alvast kort aandacht voor een van de meest spraakmakende spelers dit jaar: Dechawat Poomjaeng, de geniale clown uit Thailand.

Bij velen nog onbekend, stond Poomjaeng tijdens het WK plots in de schijnwerpers: hij kegelde Stephen Maguire in de eerste ronde uit het toernooi met goed spel en…

world champs 2013 - poomjaeng-maguire

…Poomjaeng, een van de meest spraakmakende spelers in 2013…

…met het nodige theater.

Poomjaeng viel op met zijn onorthodoxe gedrag, liep bij zijn opkomst in de Crucible naar de verkeerde tafel, gooide zijn fles water omver (wat referee Michaela Tabb het nodige dep-werk met een handdoek kostte) en applaudisseerde voor zijn eigen shots.

Dat de Thaise komiek ook prima kan snookeren, bewees hij niet alleen in Sheffield, maar ook afgelopen week in Barnsley, tijdens de German Masters, waar hij een 147 scoorde.

Er was nog iets waarmee de Thai, die in 2010 het WK voor amateurs won, opviel.

In zijn tweede ronde op het WK tegen Michael White presteerde Poomjaeng het om een direct aanspeelbare rode bal, die hij heel dun wilde raken, drie keer volledig te missen.

Dat betekende dus automatisch verlies van het frame.

Het gebeurt zelden dat een profspeler op die manier een frame weggeeft. En het gebeurt eigenlijk nooit dat een profspeler twee keer op die manier een frame weggeeft.

Hoewel, nooit..? Tijdens zijn partij tegen Barry Pinches voor het Haikou World Open gebeurde het Poomjaeng vrijdag wéér. Pinches kon na er afloop op Twitter wel om lachen: “Een leuk kerstcadeautje”, noemde hij het hem in de schoot geworpen frame.

Poomjaeng, die breaks van 106 en 72 scoorde, verloor de partij met 2-5.

[picture Dechawat Poomjaeng © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:147 alarm! Dechawat Poomjaeng maakt de 101e
Lees ook:Walden verslaat Cope – vijf frames, vijf centuries
Lees ook:WK: White zet clown Poomjaeng op grote achterstand
Lees ook:Williams en Selby niet goed, wel door
Lees ook:147 alarm! Gary Wilson scoort de volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.