Lee niet vervolgd voor verdachte Premier League-partij

Eindelijk eens goed nieuws voor Stephen Lee: de WPBSA gaat hem niet vervolgen voor het verlies van die beruchte partij tegen John Higgins afgelopen oktober.

Die primeur heeft het immer goed geïnformeerde Snookerbacker Blog vanochtend. Lee is al sinds medio oktober (voorlopig) geschorst voor alle Main Tour-toernooien.

Om je geheugen op te frissen: Lee miste in die Premier League-partij door enkele uiterst merkwaardige shots de kans op een 3-3 gelijkspel. Higgins won uiteindelijk met 2-4.

premier league 2012 - lee-higgins

…Lee in die beruchte Premier League-partij tegen Higgins…

Op Twitter riep Judd Trump destijds de WPBSA op een onderzoek naar match-fixing door Lee te starten. De bond besloot inderdaad om de kwestie nader uit te zoeken.

De Engelsman was al het lijdend voorwerp in een ander onderzoek omtrent acht verdachte partijen in de jaren 2008 en 2009. Voor alle duidelijkheid: dat grote onderzoek loopt nog steeds en daarvoor zal Lee zich zeker wel moeten verantwoorden.

De WPBSA heeft wel aanwijzingen voor verdachte weddenschappen op de partij tussen Lee en Higgins maar heeft te weinig bewijs gevonden voor de betrokkenheid van Lee.

Over die Premier League-wedstrijd hoeft Lee zich dus geen zorgen meer te maken. Die andere kwestie kost hem echter nog wel de nodige hoofdbrekens.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Voorlopige schorsing Lee duurt al 100 dagen
Lees ook:Stephen Lee voorlopig geschorst van Main Tour
Lees ook:Zaak Stephen Lee uitgesteld tot na WK
Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!
Lees ook:Officieel onderzoek naar nederlaag Lee

Eén reactie op “Lee niet vervolgd voor verdachte Premier League-partij

  1. john

    knap hoor van de WPBSA en dat al naar een half jaar…..dat zal een gedegen onderzoek zijn.
    Ben benieuwd naar de uitkomst van de andere zaak, mocht dat op dezelfde manier eindigen dan zou ik als ik Lee was maar een rechtszaak aanspannen tegen dit soort “mensen”!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.