O’Sullivan komt dit seizoen niet meer in actie

Ronnie O’Sullivan speelt dit seizoen geen enkel toernooi meer. De regerend wereldkampioen zal zijn titel komend voorjaar dan ook niet verdedigen.

Zijn manager Django Fung van Grove houdt er op de BBC zelfs serieus rekening mee dat O’Sullivan nooit meer speelt. “Ja. Laten we hopen van niet. Je weet maar nooit.”

Volgens een statement op World Snooker is O’Sullivan door “persoonlijke omstandigheden” tot zijn besluit gekomen. Dat wordt uiteraard niet nader toegelicht.

…O’Sullivan tijdens de WK-finale in mei. Zijn laatste grote partij?…

Volgens Fung heeft O’Sullivan problemen met zijn gezondheid en staat het bezoekrecht van zijn kinderen deelname aan sommige toernooien in de weg.

Van O’Sullivan is bekend dat hij al sinds zijn tienerjaren aan depressies lijdt.

Na het winnen van zijn vierde WK-titel afgelopen mei laste O’Sullivan een maandenlange pauze in. Hij weigerde aanvankelijk zelfs om zijn contract met World Snooker te ondertekenen, omdat hij zich door alle verplichtingen uitgebuit voelde.

O’Sullivan keerde even terug tijdens een PTC-event in Gloucester in september, maar verloor daar in de eerste ronde in een merkwaardige partij tegen Simon Bedford.

Zoals nu blijkt, is dat dus de enige partij geweest, die O’Sullivan in het hele Main Tour-seizoen 2012-2013 zal spelen.

De Engelsman, die begin volgende maand 37 wordt, zou afgelopen week op het International Championship in China zijn echte comeback op het profcircuit maken.

Voor dat toernooi zegde hij echter te elfder ure af. Nu heeft hij ook alle andere toernooien afgezegd, waaronder dus het UK Championship, The Masters en het WK.

En uiteraard de German Masters in Berlijn in februari, waar hij titelverdediger was.

O’Sullivan heeft in de twee decennia dat hij op de Main Tour speelt, al talloze malen aangekondigd dat hij gaat stoppen met de sport. Is het nu dan echt zover?

[picture Ronnie O'Sullivan © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:O’Sullivan over 2,5 week terug op Main Tour
Lees ook:Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien
Lees ook:Hendry: “O’Sullivan zou WK zo weer winnen”
Lees ook:O’Sullivan start seizoen pas in november
Lees ook:PTC: O’Sullivan komt niet naar Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.