Bingham speelde megabreaks zonder na te denken

snooker symboolfoto 5Wat is het geheim van Stuart Bingham? De winnaar van het Van der Kamp Open baarde opzien met vier breaks boven de 140, waaronder natuurlijk die maximum van 147.

I’ve just changed my mindset“, zo kijkt de 33-jarige Engelsman vanochtend op The Snooker Forum terug op zijn prestaties in Warmond.

“Het laatste 1,5 jaar heb ik alleen maar lopen denken aan mijn keuvoering, aan de juiste line up, lopen in de juiste richting, etc., en dat was niet eens de helft van wat er door mijn hoofd ging.”

Volgens Bingham heeft hij zijn attitude veranderd sinds zijn pijnlijke 10-2 afstraffing door Stuart Pettman vorige maand in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap.

“Ik heb nu een beetje tijd gehad om na te denken over mijn bad loss (niet omdat het Stu Pettman was, maar de manier waarop ik verloor)”, schrijft Bingham. “I’m just simplifying things in my head!

Bingham, nummer 21 op de wereldranglijst, erkent dat ook de tafels bij Jumbo in Warmond aan zijn serie megabreaks hebben bijgedragen.

“De tafels waarop we speelden hadden generous pockets, maar we waren meer relaxed omdat er geen rankingpunten op het spel stonden”, aldus de Engelsman.

“Het is net als bij kwalificatie voor The Masters: je ziet altijd veel breaks in dat toernooi en en een paar upsets!”

Voor de goede orde: Bingham won die Masters-kwalificatie in 2005 en 2006, en scoorde in dat eerste jaar een maximumbreak.

Lees ook:Pettman publiceert boek bij afscheid van Main Tour
Lees ook:Bingham “breakt” verzet Burden in finale Van der Kamp Open
Lees ook:WK: Bingham door naar finale, na kraker van wedstrijd, op decider tegen Trump
Lees ook:147 alarm! Bingham scoort maximum in Warmond
Lees ook:Bingham overweegt af te zeggen voor Paul Hunter Classic

0 reacties op “Bingham speelde megabreaks zonder na te denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.