WK: Bingham door naar finale, na kraker van wedstrijd, op decider tegen Trump

Je hebt van die wedstrijden die eigenlijk niet mogen eindigen, omdat ze zo mooi zijn. Vanavond hebben we er zo één gezien in de Crucible in Sheffield. De halve finale van het wereldkampioenschap, tussen Judd Trump en Stuart Bingham, had alles: spanning, hoge breaks, emotie en een decider. Uiteindelijk was het Bingham die aan het langste eind trok. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Na de derde sessie stond Bingham weer twee frames voor, met een tussenstand van 13-11. Vanavond pakte Bingham het eerste frame, waarmee het gat tussen hem en Trump nog groter maakte. Trump weet het gat echter meteen weer te verkleinen met een break 88, en het frame daarna met een 50- en een 44-break.

Bingham scoort dan een 106-break, waarop Trump weer antwoordt met een 76-break. Bingham scoort vervolgens een 102-break, maar Trump weet een decider af te dwingen met een 108- en een 129-break. In de decider gaan de kansen beide kanten op, maar Bingham krijgt de beste kansen èn weet deze ook te benutten. Met drie kleine breaks weet hij voor het eerst in zijn carrière de finaleplaats in het wereldkampioenschap te bevechten.

Bingham, in 2010 nog de winnaar van de Van Der Kamp Open in Warmond, waar hij ook nog een 147 scoorde, komt in de finale morgenmiddag uit tegen Shaun Murphy, die vanmiddag zijn finaleplaats veilig stelde tegen Barry Hawkins. De eerste sessie start morgenmiddag om 15.00 uur.

Lees ook:Wenbo en Trump in finale English Open
Lees ook:WK: Bingham neemt voorsprong
Lees ook:WK: Bingham op voorsprong tegen Trump
Lees ook:WK: Shaun Murphy naar de finale
Lees ook:PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale

6 reacties op “WK: Bingham door naar finale, na kraker van wedstrijd, op decider tegen Trump

  1. DM

    Wat een pot. Heerlijk! Ik heb Bingham zelf niet meer zo zien spelen sinds de CoC vorig jaar. Misschien heeft hij ook eens meer vertrouwen in zichzelf nodig en zien we hem na een geslaagde finale vaker zo spelen. Ik heb zelf op dit moment niet het idee dat de finale een walkover wordt voor Murphy hoewel ik die wel als favoriet blijf zien.
    Maar Trump viel natuurlijk ook zwaar tegen en kon zijn briljante vorm uit de kwartfinale niet meenemen. Ik heb tot deze laatste sessie vurig gehoopt dat hij terug zou komen, maar Bingham heeft wat mij betreft op dit moment de beste kaarten om Murphy af te stoppen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DM

      Ghehe.. Met dat laatste bedoel ik dat Bingham op basis van laatste wedstrijd ook wel meer kans kan maken in de finale dan Trump als hij door zou zijn gekomen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Annet van Riel

        Toch heeft Trump veel power en vechtlust laten zien. In alle match-statestieken was Trump de betere speler. Beter pot-succes, betere safety, etc.
        Maar het belooft in ieder geval een mooie finale te worden, ik kijk er naar uit!

          /   Beantwoorden  / 
        1. DM

          Heb je een site met al dat soort statistieken of is dat ook op snooker.org te vinden?

          Alvast veel plezier vanmiddag. ;-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Annet van Riel

            Kwam gisteren op Twitter voorbij: https://twitter.com/esnukero/status/594620698175344640
            Trump heeft natuurlijk meer hoge breaks gemaakt, waardoor hij meer punten heeft gemaakt en meer ballen heeft gepot. Maar blijft bijzondere dat je statistisch alles wint, maar de wedstrijd verliest.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.