Wenbo en Trump in finale English Open

De finale van de English Open zal vandaag in Manchester gaan tussen de Engelsman Judd Trump en Liang Wenbo uit China. Ze spelen een best-of-17, verdeeld over twee sessies. 

© Monique Limbos

Gisterenmiddag won Judd Trump relatief eenvoudig van Barry Hawkins met 6-2. Hawkins opende met een 62-break, waarna Trump drie frames op rij pakte met een 88- en een 53-break. Hawkins probeert nog aansluiting te vinden met een 114-break, maar ziet Trump dan weglopen, zij het de laatste twee frames op de laatste kleuren.

(c) Monique Limbos

Liang Wenbo had beduidend meer moeite om de finale te bereiken. In een hoogstaande partij, waarbij slechts één frame er geen break boven de 50 is gevallen, wist de Chinees uiteindelijk in de decider Stuart Bingham op de knieën te krijgen.

Op een 2-2 tussenstand wist Bingham voor het eerst twee frames voorsprong op te bouwen met een 95- en een 89-break. Wenbo trekt de score echter weer gelijk met een 74- en een 134-break. De Engelsman geeft dan antwoord met een 116-break, maar Wenbo dwingt met een 138-break de verdiende decider af. Hij weet zijn kansen in de decider goed te benutten en met twee breaks (van 53 en 61) weet hij zijn finaleplaats veilig te stellen.

De eerste sessie is vanmiddag om 15.00 uur en is dan een uurtje te volgen op Eurosport 2. Op hetzelfde kanaal kun je om 19.30 uur nog een uurtje kijken. De tweede sessie start om 20.30 uur, maar wordt niet live uitgezonden. Morgenochtend om 07.00 uur kun je de finale nog wel in de herhaling zien, op Eurosport 1.

Lees ook:WK: Bingham door naar finale, na kraker van wedstrijd, op decider tegen Trump
Lees ook:WK: Bingham op voorsprong tegen Trump
Lees ook:Trump en Walden in Engelse finale in China Open
Lees ook:Geen grote verrassingen bij kwartfinales English Open
Lees ook:Speelschema dag 12 WK snooker, kwartfinales, 29-04

Eén reactie op “Wenbo en Trump in finale English Open

  1. George Coppens

    Wenbo is anders dan deze site veronderstelt niet de achternaam (familienaam) van Liang Wenbo, maar zijn voornaam! De westerse volgorde van zijn naam zou dus Wenbo Liang moeten zijn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.