Pettman publiceert boek bij afscheid van Main Tour

De reeks biografieën van snookerspelers heeft deze week een onverwachte aanvulling gekregen: Stuart Pettman heeft zijn levensverhaal op papier gezet.

Het is geen klassieke biografie geworden. De teksten gaan meer over het snookerwereldje dan over Pettman persoonlijk.

De Engelsman met het ongewone, blonde kapsel publiceerde de afgelopen tijd al enkele hoofdstukken op het Engelse ProSnookerBlog.

Nu zijn de hoofdstukken gebundeld in een 229 pagina’s tellend boek met de ietwat cynische titel “Stuart Pettman – As Sometimes Seen on TV”.

De biografie verschijnt precies op het moment waarop de 35-jarige Pettman, die nimmer de top-32 wist te bereiken, zijn plek op de Main Tour moet inleveren.

Vorig jaar kwalificeerde Pettman zich nog voor de Crucible, voor de derde keer in zijn carrière, en klom hij naar een 37e plek op de ranglijst.

In 2004 plaatste hij zich voor het WK door te winnen van Shaun Murphy, die twaalf maanden later wereldkampioen zou worden.

Twee jaar geleden bereikte Pettman uit het niets de halve finales van het China Open – het absolute hoogtepunt in zijn carrière.

Hij schakelde toen Mark Allen, Ali Carter en Graeme Dott (die vorige maand zijn biografie publiceerde) uit, voordat hij van de latere winnaar Peter Ebon verloor.

Omdat de punten die hij daar verdiende nu weer verloren gaan op de tweejaarlijkse ranking, maakt Pettman een vrije val naar de 77e positie. Omdat hij het China Open en het WK niet heeft gehaald, kan hij de top-64 dus niet meer bereiken.

Het boek, dat £8,99 kost, verschijnt in Nederland en België niet in de reguliere boekhandel maar is wel te bestellen via ProSnookerBlog.

Lees ook:Na 10 jaar nieuwe biografie van Ronnie O’Sullivan
Lees ook:Jimmy White maakt century met wandelstok
Lees ook:The Rocket brengt thriller uit
Lees ook:Ronnie O’Sullivan werkt aan nieuwe biografie
Lees ook:Davis publiceert autobiografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.