Justitie verdenkt Jimmy White van fraude met verkeersboete

jimmy white (small2)Justitie in Wales verdenkt Jimmy White van fraude na een verkeersovertreding, zo meldt The Mirror vandaag. De Whirlwind werd in augustus geflitst voor te snel rijden maar zou de boete daarna door een vriend hebben laten betalen.

Op die manier zou White proberen te voorkomen dat hij strafpunten krijgt en mogelijk zijn rijbewijs verliest, zo schrijft de krant.

Whites auto werd op 4 augustus geflitst in Prestatyn, waar de 47-jarige Londenaar die dag in een kwalificatiepartij voor de Shanghai Masters met 5-0 won van Björn Haneveer.

De acceptgiro werd later niet betaald door White zelf, maar door een 60-jarige vriend van hem uit Jersey. Die verklaarde tegenover de politie dat híj Whites auto had bestuurd.

In Engeland raak je je rijbewijs kwijt bij 12 strafpunten. Deze regeling geldt niet voor inwoners van het eiland Jersey, waar geen puntenrijbewijs bestaat.

Politie in Wales heeft White en zijn vriend inmiddels verhoord. Justitie heeft de zaak momenteel in onderzoek en beraadt zich nog op een aanklacht.

White is niet de eerste snookerprof dit seizoen die na een snelheidsovertreding in problemen komt. Eerder al kreeg Stephen Maguire een rijverbod van zes maanden voor te hard rijden. Enig verschil: Maguire gaf wél toe zelf te hebben gereden.

Lees ook:Car snooker, of waarom je geen rode auto moet rijden
Lees ook:“Foul, six!” voor snelheidsduivel Maguire
Lees ook:Day en Doherty merkten niets van match-fixing
Lees ook:Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”
Lees ook:Stephen Lee woedend op politie na arrestatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.