Premier League: Briljante Bingham wint weer met 6-0

Stuart Bingham is met John Higgins de eerste speler die zich heeft geplaatst voor de play-offs van de Premier League. Verrassend wellicht, maar zeker niet onverdiend.

The Ballrun versloeg gisteren zowel Mark Selby als Neil Robertson met 6-0. In beide partijen maakte Bingham twee centuries, wat hem in totaal £16.000 aan inkomsten opleverde.

Met de sensationele zeges kroonde Bingham zich voortijdig tot winnaar van Groep A: hij won drie van zijn vier partijen en speelde een keer gelijk.

Robertson maakt nog wel kans om in deze poule als tweede te eindigen.

Daarvoor moet de Australiër op de slotdag van de groepsfase (15 november in Durham) wel winnen van Ding Junhui, die dan aan een gelijkspel genoeg heeft.

Shaun Murphy, winnaar in 2009, en Mark Selby zijn definitief uitgeschakeld.

In Groep B heeft Higgins zijn ticket voor het finaleweekend eind november geboekt. De Schot versloeg, net als in de WK-finale van 2011, Judd Trump. Het werd 4-2.

Omdat zijn naaste belagers Trump en Mark Allen op 8 november in Doncaster nog tegen elkaar spelen, kan hooguit één van beiden Higgins nog van de koppositie verdringen.

De strijd om de tweede promotieplek gaat dus tussen Trump en Allen. Peter Ebdon komt daarvoor niet meer in aanmerking: hij verloor zijn beide wedstrijden tot nu toe.

Hoewel, Ebdon won natuurlijk wel van Stephen Lee, maar raakte die zege kwijt nadat de van match-fixing verdacht Lee uit het toernooi werd genomen. Ook Trump en Higgins hadden al van Lee gewonnen. Groep B bestaat nu dus nog maar uit vier deelnemers.

Voor uitslagen en standen en voor het programma kijk je bij de Premier League.

Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:Bingham veel te sterk voor Trump in Coventry
Lees ook:Higgins wint, slechte generale voor O’Sullivan
Lees ook:Shaun Murphy en Mark Davis naar kampioenenbal
Lees ook:Premier League: Robertson te sterk voor Selby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.