Higgins wint, slechte generale voor O’Sullivan

logo championship leagueWereldkampioen John Higgins heeft gisteravond de tweede groep van de Championship League gewonnen. Hij is daarmee na Stephen Maguire de tweede Schot die zich plaatst voor de finalepoule in maart.

Higgins versloeg in de finale Ali Carter met 3-1. In de halve eindstrijd had Higgins vanuit 2-0 achterstand met 3-2 gewonnen van Judd Trump, die het toernooi vorig jaar op zijn naam schreef.

Geen goede herinneringen aan zijn eerste optreden in deze competitie heeft Ronnie O’Sullivan: The Rocket verloor gisteren zonder ook maar één frame te winnen van zowel Higgins als Trump en eindigde helemaal onderaan. Geen beste generale voor The Masters dus.

Marco Fu ging verrassend aan kop van de round-robin groep met vijf zeges uit zes partijen. Maar de speler uit Hong Kong was in de halve finale kansloos tegen Ali Carter, 3-0. In hun groepswedstrijd kort daarvoor had Fu Carter nog met 3-1 geklopt.

De Championship League gaat over twee weken verder. Naast Carter, Trump en Fu plaatste zich daarvoor ook Neil Robertson. O’Sullivan en Mark Selby zijn definitief uitgeschakeld.

Mark Allen, Stephen Hendry en Joe Perry completteren het zevental van die derde groep.

Lees ook:Championship League: Higgins bereikt finalepoule
Lees ook:Carter houdt Trump weer uit play-offs
Lees ook:SnooKort: Carter, Trump, Davis, Walden naar semifinales
Lees ook:Championship League: Carter door naar finalepoule
Lees ook:Williams klopt O’Sullivan in century-festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.