Premier League: Robertson te sterk voor Selby

Na Peter Ebdon is gisteravond in Staffs ook Neil Robertson met een 5-1 zege aan de Premier League 2012 begonnen.

Robertson denderde met voortreffelijk breakbuilding over Mark Selby heen. De Engelsman miste enkele ballen, maar feitelijk liet de Australiër hem geen kans.

“Ik maakte drie frame-winning breaks vanuit het niets”, zegt Robertson op de site van de Premier League. “Ik denk dat Mark verwachtte weer snel aan tafel te komen. Je kunt niet beter beginnen dan zo.”

Robertson verzekerde zich rap van minstens een gelijkspel door de eerste drie frames te winnen met hoogste breaks van 63 en 72.

Selby leek zijn draai te vinden toen hij vanuit achterstand het vierde frame nog wist te pakken met een 61. Robertson domineerde de laatste twee frames echter weer.

Robertson gaat nu aan kop van Groep A vóór Ding Junhui, die op de openingsdag met 4-2 van Shaun Murphy won. Stuart Bingham zit ook in deze groep.

In Groep B deelt Ebdon de koppositie met Judd Trump: beiden wonnen met 5-1 van Stephen Lee. Mark Allen en John Higgins kwamen nog niet in actie.

De Premier League gaat komende donderdag in Carlisle verder met Murphy tegen Bingham en Higgins tegen Allen. Kijk hier voor het volledige speelschema.

Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:Higgins en Murphy krijgen wildcards Premier League
Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook
Lees ook:Premier League: Bingham en Trump winnen
Lees ook:Championship League: John Higgins verrassend eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.