PL: Murphy steelt punt tegen Bingham

Shaun Murphy heeft vanavond een dreigende nederlaag tegen Premier League-debutant Stuart Bingham ternauwernood weten te voorkomen.

Murphy, die de competitie in 2009 won, stond al met 0-3 en in frame vier met 0-51 achter, maar wist de partij nog met een 3-3 gelijkspel af te sluiten.

Voor Murphy bittere noordzaak na verlies op de openingsdag tegen Ding Junhui. Later vanavond speelt in de andere groep John Higgins tegen Mark Allen.

…Bingham op weg naar 3-0, uiteindelijk komt Murphy terug tot 3-3…

Bingham tegen Murphy was een aantrekkelijke partij, met in elk frame een break boven de 50. De zes frames namen amper 80 minuten in beslag.

Na winst in het openingsframe pakte Bingham het tweede frame vanuit grote achterstand met een fraaie clearance, en liep meteen door naar 3-0.

Daarna was het Murphy’s beurt om een frame te stelen, toen op 0-51 een rode bal die Bingham leek te potten op merkwaardige wijze uit de middenpocket sprong.

In het slotframe had Bingham er overigens 4-2 van kunnen maken, maar hij miste een zwarte die lastig was om positie op de laatste rode over te houden. De positie lukte, maar de pot niet, en dus kon Murphy de score alsnog in evenwicht brengen.

Voor uitslagen en standen van beide groepen kijk je op de site van de Premier League.

[picture Stuart Bingham © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Murphy mist maximum maar klopt Fu in Premier League
Lees ook:Robertson boekt bizarre zege op Fu in Premier League
Lees ook:Welsh Open: Magistrale O’Sullivan naar finale
Lees ook:Comeback Murphy houdt Lee uit halve finales
Lees ook:German Masters: O’Sullivan in finale na zege op Lee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.