Welsh Open: Magistrale O’Sullivan naar finale

Op magistrale wijze heeft Ronnie O’Sullivan zich geplaatst voor de finale van het BetVictor Welsh Open in Newport. Hij speelt daarin tegen Ding Junhui.

In de halve finale versloeg O’Sullivan vanavond – net als vorig jaar in de WK-finale – Barry Hawkins. Het werd na een spectaculaire partij 6-2.

Hawkins had de betere start: hij opende met een century (102) en stond 58-0 voor in frame twee voordat de ommekeer zich aandiende.

welsh open 2014 - hawkins-o'sullivan

…Hawkins doet weinig fout maar verliest kansloos van O’Sullivan, 2-6…

O’Sullivan had tot dan nog geen bal gepot maar won het tweede frame met een 67 clearance, liet daar meteen een 114 op volgen en won ook frame vier, 3-1.

Na het interval opende O’Sullivan met een 124, en hij stal op briljante wijze het zesde frame. Daarin stond Hawkins met 64-0 voor, met nog 67 op tafel.

En hoewel de laatste paar rode ballen onmogelijk leken te liggen, maakte O’Sullivan er in een beurt een 65 clearance van en kwam dus op 5-1.

Hawkins deed nog iets terug met een break van 67 maar O’Sullivan maakte de partij uit met een 103, zijn derde century van de avond.

De veelbelovende finale tussen Ding en O’Sullivan is best-of-17 en wordt morgen in twee sessies gespeeld: om 14 en om 20 uur.

[picture Barry Hawkins © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:CoC: O’Sullivan in finale tegen Bingham
Lees ook:The Masters: Robertson en Walden naar laatste 8
Lees ook:WK: Hawkins met eindsprint naar finale
Lees ook:Higgins neemt ruime voorsprong op O’Sullivan
Lees ook:China Open: Ding stelt opnieuw teleur in thuisland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.