The Masters: Robertson en Walden naar laatste 8

Neil Robertson en Ricky Walden hebben woensdag de lineup voor de kwartfinales van de Dafabet Masters in Londen gecompletteerd.

Dat gebeurde op vergelijkbare wijze: Robertson, de nummer 1, stond de hele partij op achterstand tegen Mark Allen voordat hij toch nog met 6-5 wist te winnen.

En Walden kwam met 0-3, 1-4 en 2-5 achter tegen Barry Hawkins, maar won toen vier frames op rij om revanche te nemen voor de WK-semifinale van vorig jaar.

masters 2014 - robertson-allen

…Robertson komt na 10 frames op voorsprong tegen Allen, 6-5…

Het duel tussen Robertson en Allen viel, gezien de hoog gespannen verwachtingen vooraf, nogal tegen. Vooral vóór het interval was het spelpeil uiterst matig.

Robertson verklaarde dat naderhand door te stellen dat het erg heet was in Ally Pally en de speelbal daardoor anders reageerde dan normaal.

Allen won het openingsframe nog wel met een 114, maar daarna viel er weinig te genieten. De Noord-Ier bleef wel steeds nipt voor: 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 en 5-4.

Robertson maakte in een scrappy frame weer gelijk en hoewel Allen het elfde frame leek te winnen met een break van 30, sloeg Robertson toe met een 59.

masters 2014 - hawkins-walden

…Hawkins verspeelt een 5-2 voorsprong tegen Walden, 5-6…

Hawkins opende met breaks van 85, 57 en 132 om snel op 3-0 te komen. Hij miste daarna een kans op 4-0 en Walden verkleinde tot 3-1.

In het vijfde frame begon Hawkins met een enorme fluke, toen zijn long pot naar de groene pocket uiteindelijk een pot in de gele pocket opleverde.

Dat gelukje gebruikte Hawkins meteen voor zijn tweede century, een 112. Walden antwoordde ook met een century (100), maar Hawkins liep uit naar 5-2.

Walden won frame acht met een 73 en maakte er 5-4 van met een respotted black. Dankzij twee scrappy frames pakte Walden uiteindelijk zelfs nog de zege.

[pictures Neil Robertson & Barry Hawkins © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Walden blijft koel tegen Wilson
Lees ook:WK: Walden straft teleurstellende Hawkins af, 6-2
Lees ook:WK: O’Sullivan loopt al weg bij Hawkins
Lees ook:UK Ch’ship: Titelverdediger Selby ontsnapt
Lees ook:WK: Hawkins met eindsprint naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.