UK Ch’ship: Titelverdediger Selby ontsnapt

Door donderdag de laatste drie frames tegen Barry Hawkins te winnen heeft Mark Selby zicht gehouden op een tweede UK Championship-titel op rij, 6-5.

Selby stond met 1-3, 2-4 en 3-5 achter tegen de WK-finalist maar begon, zoals zo vaak, zijn beste spel te spelen toen hij met de rug tegen de muur stond.

In de halve finale is zaterdag Ricky Walden zijn tegenstander. Walden won met 6-2 van Mark Allen, die een dag eerder nog Judd Trump had verslagen.

uk champ 2013 hawkins-selby

…Hawkins komt met 5-3 voor maar moet de zege aan Selby laten…

Hawkins verloor het openingsframe na een voorsprong van 45 punten maar won de volgende drie frames, waarvan de laatste met een 142 total clearance.

Via 2-4 en 3-5 hield Hawkins aanvankelijk nog zijn voorsprong van twee frames.

Met een paar kleinere breaks maakte Selby 4-5 en even later met een 77 zelfs 5-5. In het dramatische slotframe sprokkelde Selby telkens een paar puntjes bij elkaar, todat Hawkins twee snookers nodig had op de laatste groene bal.

Een keer miste Selby en liet daarbij zelfs een free ball liggen, waardoor Hawkins met een clearance zelfs nog had kunnen winnen. Hij nomineerde roze maar miste die met de rest. Toen Selby even later alsnog groen potte, was het duel beslist.

Met de zege nam Selby revanche voor zijn 10-13 nederlaag tegen Hawkins op het WK.

uk champ 2013 walden-allen

…Eenmaal op 5-2 maakt Walden het karwei tegen Allen vlot af…

Walden was tegen Allen vanaf het begin de constantere speler.

Allen kwam nog wel op voorsprong en won later in de partij een frame met een break van 62, maar toen stond hij al met 4-1 achter tegen de Engelsman.

De Noord-Ier haalde ook tegen Trump niet zijn topvorm, maar zijn spelpeil in de laatste twee frames tegen Walden was ronduit bedroevend te noemen.

Met de nederlaag van Allen hebben twee kwartfinales niet de verwachte winnaar gekregen: ‘s middags al verloor Ronnie O’Sullivan van Stuart Bingham. Net als Selby maakte Neil Robertson zijn favorietenrol wél waar – tegen Stephen Maguire.

[pictures Barry Hawkins & Ricky Waden © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: Robertson en Walden naar laatste 8
Lees ook:WK: Ook Hawkins, McManus naar kwartfinales
Lees ook:WK: Mark Selby als eerste naar kwartfinales
Lees ook:Selby en Walden in finale WK 6-reds
Lees ook:Bingham veel te sterk voor Trump in Coventry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.