WK: Mark Selby als eerste naar kwartfinales

Mark Selby heeft zich vanavond als eerste speler geplaatst voor de kwartfinales van het WK snooker in Sheffield. Hij versloeg Ali Carter met 13-9.

Selby, die al met een 9-7 voorsprong aan de beslissende sessie was begonnen, won meteen de eerste drie frames en liep zodoende uit tot 12-7.

Op 12-8 miste Selby al eens een matchball op de laatste rode, maar in het volgende frame rondde hij de overwinning wel af.

world champs 2014 - carter-selby 3rd session

…Carter probeert vanalles maar komt te kort tegen Selby, 9-13…

Selby vervolgt het toernooi dinsdag tegen Alan McManus of Ken Doherty. Na hun eerste sessie vanmiddag staat het 4-3 voor McManus.

De Schot liep met breaks van 69, 107 en 71 uit naar een 4-1 voorsprong maar Doherty knokte zich terug in de partij en won twee taaie frames.

Voor Selby wordt het zijn vijfde kwartfinale en de eerste in drie jaar tijd. In 2007 stond hij al eens in de finale, waarin hij van John Higgins verloor.

world champs 2014 - hawkins-walden 2nd session

…De finalist van vorig jaar, Hawkins, heeft het lastig tegen Walden, 7-9…

In de andere avondpartij kende Barry Hawkins grote problemen met Ricky Walden. Net als in de semifinale vorig jaar, toen Hawkins wel won en de finale haalde.

Destijds kwam Hawkins terug van een 8-12 achterstand en won met 17-14. Een vergelijkbare comeback zal hij ook dit keer nodig hebben tegen Walden.

Na de 4-4 vanochtend liep Walden mede dankzij centuries van 109 en 112 en een 81 uit naar een 5-9 voorsprong. Hawkins won de laatste twee frames van de sessie en staat dus 7-9 achter. Deze partij wordt morgen vanaf 15.30 uur uitgespeeld.

[pictures Ali Carter & Barry Hawkins © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Perry blijft kwelgeest voor O’Sullivan, 9-7
Lees ook:WK: Selby, Hawkins met één been in semifinales
Lees ook:WK: Ook Hawkins, McManus naar kwartfinales
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 7
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.