McGill verrast Murphy

Nadat gisteren de regerend wereldkampioen in de eerste ronde van het wereldkampioenschap verloor, is nu ook de andere finalist van vorig jaar uitgeschakeld: Shaun Murphy verloor vanmiddag met 10-8 van Anthony McGill. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Vorig jaar zorgde McGill al voor de grote verrassing door Stephen Maguire en Mark Selby uit te schakelen. Hij struikelde toen over Shaun Murphy. Dit jaar kreeg hij direct zijn revanche.

Na de eerste sessie leidde Murphy nipt met 5-4. Ook het heerste frame van de tweede sessie wist hij direct te pakken door een 105-break te scoren. McGill slaat echter meteen hard terug en pakt de voorsprong over door vier frames op rij te winnen met breaks van 64, 85, 81 en 50.

Murphy antwoordt dan met een 88-break, waardoor het gat weer verkleint wordt naar één frame verschil, als de Schot weer uitloopt met een 117-break. De Engelsman blijft achtervolgen door een 70-break te scoren, maar dan weet McGill de wedstrijd definitief in zijn zak te stoppen met een 97-break.

Het is overigens voor het eerst dat in de eerste ronde, de beide finalisten van het jaar ervoor uitgeschakeld worden.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Op de andere tafel waren ondertussen Robbie Williams en Ricky Walden met hun eerste sessie bezig. In vergelijking met de andere wedstrijd van deze sessie was er een stuk minder spektakel. Slechts drie frames boven de 50 waren er te noteren: een 67-break voor Williams en een 63- en 52-break voor Walden. Williams leidt momenteel nipt met 5-4.

Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.