WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill

Judd Trump heeft zijn voorsprong in de kwartfinale van het Betfred wereldkampioenschap verstevigd. Na de eerste sessie leidde Trump met 6-2, nu, na de tweede sessie staat hij 12-4 voor tegen Ding Junhui. 

© Monique Limbos

Trump ging vanavond in de tweede sessie direct weer sterk van start, door de eerste drie frames van de avondsessie te pakken, met onder andere een 109-break. Junhui wist daarop nog twee frames te pakken, en daarmee een derde sessie af te dwingen. Trump besloot de sessie met twee centurybreaks: een 127- en een 111-break.

Morgenochtend wordt de laatste sessie beslist en kunnen we zien of Junhui nog een formidabele comeback weet te maken, of dat Trump zijn halve finale-plaats weet te verzilveren. Op twitter woedde er al een discussie of het nu aan het slechte spel van Ding lag of aan het goede spel van Trump dat er zo’n groot verschil is momenteel. Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt. Wat vinden jullie?

© Monique Limbos

Op de andere tafel was het een stuk spannender. Na de eerste sessie stond het 4-4 tussen Anthony McGill en Shaun Murphy. In deze avondsessie ging McGill sterk van start met een mooie 137-break. Murphy wist de score weer gelijk te trekken met een 46-break, waarna McGill weer een frame wegliep door twee 30+breaks.

Murphy weet dan echter de versnelling te vinden en door onder andere een 75-, en een 127-break zijn voorsprong veilig te stellen. McGill weet dan het laatste frame nog te winnen met een 86-break, waardoor de achterstand niet te groot is en dit nog wel eens een spannende laatste sessie kan worden. Deze laatste sessie wordt vandaag om 15.30 uur gespeeld.

Lees ook:WK Trump kent vliegende start in kwartfinale tegen Ding
Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:WK: Murphy en Trump door naar kwartfinale
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:McGill verrast Murphy

2 reacties op “WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill

  1. Mike

    Ik denk dat Ding ook slechter is gaan spelen door het goede spel van zijn tegenstander. Trump is een all-round speler geworden, zijn safety spel was over het algemeen uitstekend gedurende de wedstrijd, en het maken van vier centuries toont zijn kwaliteit in het break-building departement. Ding speelde daarentegen eigenlijk al heel de week wat krampachtig, hij gaat niet echt vol voor zijn kansen. De cue-action van de Chinees was wel vrij soepel, dus als de hij kansen kreeg dan kon hij zich toch wel nestelen in de wedstrijd

      /   Beantwoorden  / 
  2. DM

    En toch denk ik niet dat de vorm van Ding niet zoveel te maken hoeft te hebben met zijn (zeer waarschijnlijke) ondergang deze match. Als een speler zo demonisch goed staat te spelen kan je iedereen er tegenover zetten. Terugdenkend aan de laatste Masters: RO’S droogt Fu af, Robertson droogt RO’S af en die is vervolgens kansloos tegen Murphy die in piekvorm was. Dat allemaal gezegd hebbende zou ik persoonlijk ook in de vorm die Ding na de China Open een beetje terug lijkt te hebben gevonden nog steeds geen knaak inzetten.. hij blijft concentratie missers maken en ik blijf hopen dat hij voor volgend seizoen weer zijn vorm van vorig jaar terug kan vinden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.