Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship

Stuart Bingham heeft ternauwernood de halve finale van de China Championship in Guangzhou overleefd. Hij won vanmiddag in een spannende wedstrijd met 9-8 van Shaun Murphy. 

© Monique Limbos

Murphy opende met een 94-break maar kreeg gelijk een 104- en een 141-break om zijn oren, waardoor Bingham de leiding nam met 3-1. Murphy sloeg echter direct terug met een 86- en een 87-break, waardoor de score weer gelijk stond. Bingham maakt dan een 83-break, maar met een 78- en 69-break neemt Murphy dan de leiding over.

De daarop volgende drie frames voorkomt Bingham dat Murphy aan scoren toekomt, met ondermeer een 78- en een 96-break. Murphy weet met een 144-break (de hoogste break tot nu toe) weer een frame mee te pakken, maar Bingham zorgt weer voor een twee frame gat tussen de beide landgenoten. Murphy weet dan een decider af te dwingen door twee frames op rij te winnen met onder andere een 78-break.

© Monique Limbos

In de decider toont Bingham echter weer zijn potkracht en beslist hij met een 117-break de wedstrijd, waardoor hij in de finale John Higgins treft.

De Schot won met 9-3 en twee centurybreaks (123 en 131) van Mark Allen, die op zijn beurt gisteren de wereldkampioen Mark Selby had verslagen.

De beide finalisten zijn hierbij beide in ieder geval zeker van 100.000 pond aan prijzengeld. De winnaar van de wedstrijd morgen gaat zelfs met het dubbele naar huis.

Zowel de eerste (07.30 uur) als de tweede sessie (12.30 uur) zijn live te volgen via Eurosport 1. Uiteraard vind je alle uitslagen en de livescoring hier.

Lees ook:Murphy verslaat Bingham in spannende finale WGP
Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:Bingham op het nippertje naar finale WGP
Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale
Lees ook:Williams en Murphy op het nippertje naar 4e ronde UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.