WK: Murphy als laatste speler door, Higgins op voorsprong

De laatste speler die zich heeft weten te plaatsen voor de tweede ronde van het WK in Sheffield is Shaun Murphy. Hij won van Robin Hull met 10-3. De oud-wereldkampioen probeerde in het laatste frame nog een 147 te scoren. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Murphy ging met een 7-2 voorsprong de tweede sessie in, en wist die riante voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen, door de eerste twee frames van de sessie voor zich op te eisen, zei het de eerste op de laatste zwarte bal. Hull had in dat frame een 54-break gemaakt, maar Murphy wist het frame te stelen met een 37-clearance. Hull stal het 12e frame nog terug, Murphy maakte daar een 64-break, maar met een 33-clearance pakte hij nog een frame mee.

Het dertiende frame kwam Murphy goed tussen de ballen en was hij op weg naar een maximumbreak. Hij raakte echter uit positie en moest een roze bal aannemen in plaats van een zwarte, maar miste verderop en moest genoegen nemen met een 111-break. Murphy komt de volgende ronde uit tegen Joe Perry.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel werd een tweede ronde-partij gespeeld, tussen Ding Junhui en John Higgins. Higgins nam daar met 2-0 de leiding, waarop Junhui een 135-break scoorde. Higgins bouwde zijn voorsprong verder uit naar 5-1, door breaks van 73, 46 en 64. Junhui wist de schade echter beperkt te houden door de laatste twee frames van de sessie te pakken met een 67- en een 94-break. Deze wedstrijd wordt vanmiddag en morgen vervolgd.

Lees ook:WK: Murphy op voorsprong in halve finale
Lees ook:WK: Perry door, Trump op voorsprong
Lees ook:WK: Trump en Murphy goed van start in 2e ronde
Lees ook:Higgins en Gould houden elkaar in evenwicht
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.