Brecel door naar derde ronde Welsh Open en scoort hoogste break

Luca Brecel heeft de derde ronde van de Welsh Open in Cardiff behaald door in de tweede ronde te winnen van Tian Pengfei met 4-1. In de eerste ronde had Brecel al gewonnen van top-16 speler Robert Milkins.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel kende weinig moeite met zijn Chinese tegenstander. De Belg begon met een 69-break, scoorde het tweede frame een 68-break en ook het derde frame wist hij met een paar kleinere breaks naar zich toe te trekken. Pengfei weet dan met twee dertigers een frame op het bord te krijgen, maar die vreugde is van korte duur als Brecel een break 140 scoort en de wedstrijd hiermee op zijn naam zet. Brecel heeft hiermee de hoogste break tot nu van het toernooi gemaakt. Het is bovendien de hoogste break die Brecel op de main tour heeft gemaakt.

Ahmed Saif won vanmiddag zijn eerste wedstrijd op de tour in lange tijd, het was zelfs zijn eerste winstpartij ooit in zijn profcarrière. Nu heeft Saif ook weinig gespeeld in verband met visa-problemen, maar als hij aan tafel stond was het steeds niet best. Vandaag wist hij echter in de eerste ronde te winnen van Anthony Hamilton, met maar liefst 4-0. In het laatste frame scoorde Saif een 95-break. Vanavond verloor Saif echter met 4-0 van Alan McManus.

Ding Junhui had geen beste dag, die werd in de eerste ronde al uitgeschakeld. Junhui, die uberhaupt geen best seizoen heeft, speelde op de tv-tafel tegen Lee Walker en kwam 3-0 achter te staan voor hij een frame wist te winnen, door middel van een 112-break. De voorsprong van Walker was echter groot genoeg, hij pakte het vijfde frame ook, waardoor Ding alweer zijn koffer mag gaan pakken.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Mark Selby is ook door naar de derde ronde. Hij won vanavond van Marcus Campbell met 4-2. Met twee century’s (een 135 en een 120) was Selby de betere speler vanavond.

Er zijn nog een paar wedstrijden bezig, op het moment van schrijven, die volg je hier en via Eurosport, zij zenden Oliver Brown v Ryan Day uit. Brecel speelt woensdagavond tegen de winnaar van deze partij.

Lees ook:Brecel uitgeschakeld in derde ronde PHC
Lees ook:Q-school: Blanckaert verliest, Jacobs door
Lees ook:Brecel vlot door naar vierde ronde UK Championship
Lees ook:Favorieten door op UK Championship
Lees ook:Luca Brecel door naar 2e ronde Lissabon Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.