Favorieten door op UK Championship

De grote favorieten zijn netjes door hun eerste ronde gekomen op het UK Championship in York. Onder hen ook Mark Selby, die nog even op weg leek naar een maximumbreak, maar strandde op 88 punten.

© Monique Limbos

Selby miste de 12e rode in het eerste frame tegen de Engelse amateurspeler Andy Hicks. Gelijke r achteraan scoorde de wereldkampioen een 96-break, maar Hicks wist het derde frame op zijn naam te schrijven met een 55-break, ondanks een 59-break van Selby in dat frame. Hierna gaf Selby echter weinig meer weg en wist hij met ondermeer een 100-break de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Stuart Bingham wist zelfs met 6-0 te winnen. Tegen de Pool Adam Stefanow gaf hij geen enkel frame toe en sloot hij de wedstrijd eenvoudig winnen af, met 3 breaks boven de 70 en twee century’s (108 en 127).

Ook Mark Williams is naar de tweede ronde (6-1 winst tegen Jason Weston) net als Ali Carter, die met 6-1 won van Christopher Keogan. Ook The Captain maakte er een feestje van qua breaks, hij scoorde een 66-, 100-, 74-, 62-, 111- en 78-break.

Alle uitslagen van vandaag vind je hier terug. Morgen wordt er niet gespeeld. De tweede ronde wordt op zaterdag en zondag gespeeld, dit is dan live te volgen via de BBC.

Lees ook:Selby wint, Robertson op achterstand
Lees ook:Brecel door naar derde ronde Welsh Open en scoort hoogste break
Lees ook:Van Hove naar 2e ronde Q-school-2
Lees ook:Carter verslaat Trump bij China Championship
Lees ook:147 alarm! Andy Hicks treedt toe tot maximum-club

Eén reactie op “Favorieten door op UK Championship

 1. Selby

  Neil Robertson is ook reeds uitgeschakeld, is nochtans de titelverdediger en zag hem toch zeker ook bij de favorieten.

  En Mark King (winnaar van de Noord-Ierse titel afgelopen weekend) is ook al uitgeschakeld al is dat waarschijnlijk wel de decompressie van vorige week.

  Voor de rest inderdaad de favorieten allemaal door.

  Go Selby en Brecel!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.